Igår deltog Iso og jeg i årets danske udtagelse til World Agility Open 2019 (WAO). WAO er en international konkurrence, der afholdes hvert år i Holland. Formålet med WAO er især at lave en international konkurrence for alle hunde, også de ikke-stambogsførte. Det handler altså om hund og handlers kunnen, og ikke om andet!

WAO-reglerne og udtagelses-reglerne er lidt anderledes end de regler vi kender fra de “almindelige” agilitykonkurrencer. Det sjoveste ved udtagelsen igår var, at man faktisk er med i konkurrencen, selvom man laver fejl. 1 nedrevet pind tæller normalt for 5 fejl i agility, men til WAO udtagelsen som 5 tidsfejl. Med en hurtig hund som Iso, betyder én fejl derfor næppe det helt vilde, og hun kunne derfor sagtens være med, selvom hun rev et par pinde.

I udtagelsen skulle Iso springe 10 centimeter højere end hun plejer, hvilket også var medvirkende til, at hun piller en del pind i især første gennemløb. Det bliver bedre i løbet af dagen, og i sidste løb river hun ikke en eneste!

Vi endte med en rigtig flot placering samlet som nummer 5, og blev derfor udtaget som 1. reserve for WAO-holdet. Havde jeg lige placeret mig lidt bedre efter slalom i sidste gennemløb, så havde løbet måske været fejlfrit og vi var blevet nr. 1 samlet! Iso var også kun 4 “point” fra at blive udtaget som hund nr. 4, så det var vidst utrolig tæt på!

Alligevel ret godt gået af en hund der fylder 10 år i år!!!

Jeg har sakset vores tre gennemløb sammen herunder, og som I kan se er de langt fra fejlfri, men alligevel endte vi i top 5, hvilket jeg er mere end tilfreds med! Jeg synes alle løb indeholder nogle virkeligt gode momenter, som jeg er pave stolt af!!!