Igår startede DAL 2018 som er en konkurrence med fire agility konkurrencer om året. Konkurrencerne afholdes i forskellige klubber, og det er altså klubberne der tilmelder og afholder konkurrencerne. Klubberne indrapporterer deres resultater, som kommer med i en pulje af resultater, og heri findes årets bedste hold (lille, mellem og stor) og årets bedste agilityhund (lille, mellem og stor).

2017 sluttede godt med at min gamle lånehund Milo og jeg vandt konkurrencen for 2017! Milo sluttede sin agility-karriere i december, hvor vi løb sidste DAL konkurrence, og derfor var det en stor fornøjelse at vinde hele turneringen og kunne sætte et godt punktum på et godt og lærerigt makkerskab. Jeg har løbet med Milo i et par år, han har lært mig en masse, men han er en gammel hund, og agility er en hård sport! Nu har jeg fået lov at løbe med en “ny” seniorhund, Iso, som dog startede DAL i dag med at løbe i almindelig klasse, da hun sagtens kan det endnu. Milo vandt jo for i øvrigt også i almindelig klasse, det vil sige, over ALLE de unge og friske mellemhunde.

Turneringen i år startede for mit vedkommende rigtig fint. Kioko og jeg løb et rigtig fint løb, hvor vi enten var fejlfri eller havde en enkelt fejl, og Iso og jeg havde et næsten perfekt løb, hvor hun dog river den sidste pind på sidste spring, da alle er begejstrede i hallen og råber og skriger, fordi Iso er dagens eneste (indtil da) fejlfrie hund. Samtidig stopper jeg op på sidste spring lidt for tidligt og ja, det betyder at hun river den sidste pind. Jeg tror dog alligevel at resultatet var klubbens bedste igår – så må vi se hvad det rækker til i turneringen og mod de andre klubber.

DAL