Hill’s er et af de fodermærker jeg normalt ynder at tale godt for. De laver utrolig mange former for specialfoder og er især på allergi fronten foran!

Lige nu tilbagekalder de imidlertid deres serie Hill’s Pet Nutrition vådfoder, grundet stærkt mistanke om alt for høje mængder af D-vitamin.

D-vitamin er natuligvis et vitamin vores hunde skal have, men kun i moderate mængder. D-vitamin er imidlertid også en af de vitaminer som vores hunde sjældent mangler, og oftere har for meget af. For store mængder af D-vitamin kan resultere i engelsk syge, led- og muskelsmerter eller i dette tilfælde endda nyresvigt!

I Hill’s Pet Nutrition foderet har producenten fundet 10-20 gange for meget D-vitamin. Vel og mærke for meget i forhold til det tilladte!

For megen D-vitamin gør hunden dårlig til at bearbejde kalk, og det kan altså give nyresvigt, som ofte kan have dødelig udgang! Typiske symptomer er opkast og at hunden ikke vil spise noget. Den bliver træt og doven, og drikker og tisser særdeles meget!

Nu skal I ikke blive D-vitamin forskrækkede! D-vitaminer i de anbefalede og lovlige mængder, hjælper til hundens krop med at optage kalcium, og styrker dermed hundens knogler. Hunde skal altså have D-vitaminer!

Så hvis du har Hill’s vådfoder liggende hjemme, så kig lige på navnet og batchen før du fodre din hund!

De berørte batch-koder kan du finde hos Fødevarestyrelsen eller hos Hill’s.