2016 er ved at gå på hæld, og det må derfor være på sit rette, med et lille tilbageblik over året der er gået. Det har på mange måder været et både travlt, men også helt igennem spændende, lærerigt og fantastisk år…

img_0212

Den helt store nyhed i 2016 er uden sammenligning, at Voodoo er blevet en del af familien. Det har været hårdt arbejde, og store afsavn til andre sider, da jeg jo også har haft mit kandidatspeciale at se til i efteråret. Jeg har ikke haft så meget tid til at komme afsted til udstillinger og agilitystævner med Kioko, og faktisk har vi kun været til 2 dobbeltudstillinger siden jeg fik Voodoo, og kun agilitystævner i vores lokale klub – altså INGEN “rigtige” DcH eller DKK stævner. Men det er altså én af de ting jeg har måttet slippe i det sidste halve år, hvor Voodoo og mit kandidatspeciale har været min første prioritet.

Det har imidlertid betydet, at Kioko heller ikke har fået den opmærksomhed han fortjener. En ting, jeg slet ikke kan være bekendt – for det er hverken hans beslutning at jeg har fået hund nr. 2 eller at jeg skal have en kandidatgrad i økonomi!!!

Men det er jo som bekendt det fantastiske ved hunde – de bærer ikke nag!

Voodoo er faldet godt til i familien. Han er helt anderledes end Kioko, og hvis man ikke lige kunne se med det blotte øje, at det var samme race, kunne man godt være i tvivl. Kioko har altid været en flink, rar, rolig og nem hund. Voodoo har en KÆMPE personlighed. Han kan være den sødeste, den frækkeste, den mest irriterende, den sjoveste, den slemmeste, og den hyggeligste hund i verden. Alt dette i én og samme hund! Han viser mig hele tiden nye facetter, af sin store personlighed, og er simpelthen bare en skøn lille mand!

Kioko har gjort helt fantastiske fremskridt på agilitybanen siden jeg fik Voodoo. Det har været som om, at han har nydt den tid vi to har haft sammen lidt mere, end han nogensinde har gjort før. Han yder en ekstra indsats, og giver den ekstra meget gas hver gang vi træner. Det betyder også, at jeg skylder min bedste ven at vi skal til MANGE stævner i 2017!

15-06.3

2016 blev også året hvor jeg startede som familiehundetræner i DcH Højme. Det var også lidt af en beslutning at tage, da jeg jo vidste at jeg ville få travlt i dette halve år. Men det har virkelig været en rigtig god beslutning! Holdet har givet mig så meget, og jeg nyder at undervise de skønneste kursister hver eneste uge. Selvom man ikke får en rød reje for at tage ud og undervise de her mennesker og hunde, uge efter uge, så er det bare SÅ givende at se hvilke fremskridt kursisterne gør, og hvordan hundene nyder denne ene aften om ugen, hvor det bare er hund og ejer! Det var også præcis dét jeg faldt for, ved at blive familiehundetræner – at give indhold i hverdagen til nogle hunde, der, måske, ikke ellers havde kommet så meget ud.

Nogle af kursisterne er (heldigvis) blevet bidt af træningen og skal træne videre med andre hundesporter. Fantastisk!

Og jeg må indrømme, at jeg er imponeret over både hunde og ejere på holdet. Første gang vi kom og skulle undervise holdet tænkte jeg flere gange: “Oh my god! Vi få aldrig noget ud af de her hunde, og da SLET IKKE af de her mennesker!”. Men hver og én har gjort fremskridt, og man kunne virkelig se en forskel fra første træningsgang til sidste. Jeg er dybt imponeret og har stor respekt for det arbejde der bliver lagt i hundene – og kan kun opfordre alle andre hundeejere til at gøre det samme! Melde hundene til noget træning – i hvilken som helst form – det giver SÅ meget til forholdet mellem menneske og hund!

En anden vigtig begivenhed i 2016 var, at Kioko blev far til sit første kuld hvalpe! Vi havde besøg af Pippi (Inu Chibis Force of Tropic Phi Phi) i en lille uges tid, og det kom der 3 fantastiske hvalpe ud af. Jeg er taknemmelig for, at Karsten og Gitte har ladet mig følge tæt med i hvalpenes opvækst i den første tid, og er ligeså taknemmelig over, at kunne følge hvalpenes liv på Facebook. Når man er “hvalpefar” har man jo intet af dette givet på forhånd – så det har været rigtig skønt at følge med!

IMG_1318

2016 har således på mange måder været et helt fantastisk, men også travlt år!

Jeg ser frem til 2017, og vil give jer et indblik i, hvad 2017 kommer til at betyde i mit hundeliv i et indlæg i en af de kommende dage. Man ved jo ikke alt på forhånd, men planer og mål, det har jeg!