Så blev det mandag igen igen, og mandag betyder tandbørstning (ja, af hundene selvfølgelig!)

Vi har lige børstet tænder, og holder (indtil videre) den gode mandags-vane. Hvad med jer? Husker I at få børstet tænder?

Dagens indlæg skal handle om dét, der motiverede os til at børste tænder. Nemlig at Kioko for knap 14 dage siden fik foretaget en tandrensning. Men da tandrensning jo er en behandling, hvor hunden endda skal i fuld narkose, vil vi helst undgå dette.

Derfor børster vi tænder hver mandag!

Tænder

Man kan tydeligt se forskel på før og efter tandrensningen

En tandrensning foretages hos dyrlægen. For vores vedkommende holdt jeg Kioko, mens han fik et lille prik, hvorefter jeg satte mig med ham på skødet og dyrlægen gik ud af lokalet, for at han kunne falde helt roligt i søvn i mine arme. Man mærker stille og roligt hunden blive mere og mere træt, og stille og roligt falde i søvn i ens arme. Kioko har tidligere haft en dårlig oplevelse hos en tidligere dyrlæge, så derfor er min dyrlæge god til at gå ud, så han kan slappe helt af og falde godt i søvn.

Da Kioko var faldet helt i søvn og bedøvelsen havde virket lidt, måtte jeg køre min vej, mens jeg vidste at Kioko var i gode hænder hos Morud Dyreklinik, hvor jeg har kendt veterinærsygeplejerksen i mange år, et menneske som jeg har stor tillid til.

Ventetiden mens hunden ligger og sover hos dyrlægen er lang, men efter kun 3 timer kunne jeg hente en stadig noget træt Kioko igen.

Tandsten fjernes med ultralyd, og ultralydrenseren kan, da hunden jo er fuldkommen bedøvet, også fjerne tandsten på de aller bagerste tænder, som vi ikke kan nå med tandbørsten. Slutteligt poleres tænderne med polérvoks.

Mit råd, hvis jeres hunde skal have renset tænder eller skal bedøves af anden årsag er, at vælge en dyrlæge som I har tillid til. Jeg synes det er utrolig, utrolig svært at efterlade min hund, men når man ved, at den er i så søde og kærlige hænder, som den er i hos Morud Dyreklinik, så kan jeg være ganske tryg.