Jeg bliver nødt til at dele denne kampagne med mine læsere. Jeg synes selv, at det er noget af det værste i verden, når man kommer gående et sted og møder en løs hund. Kioko er, desværre, blevet overfaldet 2 gange af hunde der ikke var i snor og derfor bliver han hurtigt usikker hvis der kommer en hund løbende hen til ham uden snor.

Jeg vil understrege at Kioko elsker at snakke med fremmede hunde på gåturen. Men det er simpelthen ikke fair at det ikke sker på en ordentlig måde, hvor enten begge hunde er uden snor eller med snor. Det er ikke i orden at min hund skal blive nervøs og usikker over at andre ikke overholder hundeloven.

Derfor vil jeg gerne dele disse råd fra kampagnen “Spørg først” fra Alt om hund. Jeg tror og håber på, at mine læsere er ansvarlige hundeejere, der følger nedenstående råd, så derfor er I nok ikke den rigtige målgruppe for kampagnen – så del budskabet!!!

Hav altid din hund under kontrol
I loven står der, at hunde enten skal føres i bånd eller være i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem.
En ansvarlig hundeejer overholder dette og sørger for, at ens hund ikke løber ukontrolleret rundt, hvor den kan skade, genere eller skræmme andre.

Undgå at din hund hilser på andre, uden at have fået lov
Ikke alle hunde eller mennesker har lyst til at hilse på din hund. Grundene hertil kan være mange.

Måske er hunden du møder usikker, i løbetid, under træning, arts- eller kønsagressiv eller den har smerter som ikke umiddelbart er synlige.

Menneskene du møder kan have en frygt for hunde, være usikre, på vej et sted hvor hundehår eller lugt fra hund er uhensigtsmæssig.

Nej tak, skal altid respekteres
Uanset, så har alle en ret til at sige nej tak til at hilse på din hund og et nej tak bør altid respekteres.
Også selvom en grund hertil ikke altid oplyses. Alle har ret til at sige nej tak.

Din hund – dit ansvar
Som hundeejere har vi ansvaret for, at vores hunde opdrages, trænes til og håndteres ansvarsfuldt i det offentlige rum. Det er os der fejler hvis hunden forulemper andre mennesker eller dyr. F.eks ved at hoppe op af andre når de ikke ønsker det eller ved at springe ud foran dem og opmuntre til leg uden at modparten er med på idéen.

Spørg først