For et par uger siden kom jeg i mål med Voodoos slalom! Vi har længe (i flere måneder) trænet på kun seks pinde, da jeg gerne ville have, at han kom til at elske slalom, fremfor at han skulle lære den for hurtigt.

Nu synes jeg imidlertid den er blevet rigtig, rigtig god – ikke helt som jeg vil have den endnu, men den har nogle rigtigt gode takter.

Vi træner i øjeblikket slalom i to varianter. Det lyder måske lidt skørt, men årsagen er, at jeg ser to elementer, der kan være udfordrende for Voodoo i træningen:

  1. Svære indgange! Måden vi træner dem på, er ved, at vi ofte kun træner på 6 pinde. Det giver mulighed for at træne indgangene mange flere gange, uden at kører ham helt træt i slalom.
  2. Fart, fart og atter fart. Jeg har haft én hund der har hadet slalom, og det skal jeg ikke have igen. Derfor træner vi, hvor den er stillet meget som en allé, altså hvor pindene ikke står helt lige. Det er Voodoo helt pjattet med, og jo mere jeg “tipper” pindende, desto hurtigere løber han igennem.

Vi løber faktisk kun sjældent på de 12 pinde. Jeg har set at Voodoo kan. Jeg ser det engang i mellem. Men jeg har ikke behov for at se det hver eneste dag. Jeg tror på, at vores nørderi og detaljetræning, ikke ødelægger det fine flow han har fået – tværtimod! Jeg tror faktisk ofte vi som handlere er aaaaalt for bange for, at ødelægge vores slalom, hvilket betyder at vi ikke får den stabiliseret og effektiviseret nok! Jeg er sikker på at hundene skal synes at det er sjovt at løbe den, og for Voodoo er en allé altså genial til at træne det. Og ja, selvfølgelig er hans Manners Minder, Treat and Train også genial til at øge farten!