Nytårsaften nærmer sig, og som hundeejer er det utrolig vigtigt at være forberedt. Vores nytårs-forberedelser begyndte for længe, længe siden, men det er aldrig for sent at gå igang!

I dette indlæg giver jeg 10 gode råd til, hvordan du hjælper din hund bedst gennem nytåret!

1. Giv dit hund et sikkert sted at opholde sig. Hav hegn rundt om haven, hold døre og vinduer lukket mest muligt, og gør hjemmet trygt og rart for hunden!

2. Underhold din hund med kødben og andre lækkerier!

3. Motioner din hund grundigt om dagen. Man siger at: “en træt hund er en glad hund”, og det kan roligt siges når det kommer til nytår! Gå en tur langs stranden eller i skoven om dagen, dyrk hundesport eller leg med hunden i haven. En træt hund har mindre energi til at være bange.

4. Brug en Thundershirt. Thundershirten virker altså bare for nogle hunde. Du kan læse om Thundershirten i et af mine tidligere indlæg her (hvor jeg også deler en rabatkode)!

5. Efterlad radioen eller TV’et tændt. Lyden fra medierne gør måske at din hund kan lytte lidt til noget andet.

6. Overvej at give din hund angstdæmpende medicin. Angstdæmpende medicin fås naturligvis på recept, men derudover findes der et utal af kosttilskud, som også virker angstdæmpende, f.eks. Kalm, Adaptil og Zylkene.

7. Afled din hunds opmærksomhed med aktiveringslegetøj! Når hunden skal bruge hjernen til at få godbidder ud af legetøj, har den måske ikke tid til at være bange for fyrværkeriet!

8. Rul gardinerne for. Har du ingen gardiner, så anskaf dig det! Gardinerne skærmer for lysglimtene som skræmmer nogle hunde, men tager også en lille top af larmen. Det hjælper meget at have gardinerne rullet for!

9. Udstyr din hund med halsbånd og hundetegn. Skulle uheldet være ude, og din hund smutter ud af en åben dør og bliver bange, er den nemmere at få hjem igen, hvis den har hundetegn på.

10. Bliv hjemme hos hunden hvis du kan. Du kan selvfølgelig ikke være hjemme hos din hund 24-7 i hele december, men nytårsaften SKAL du være sammen med din hund! Din hund finder tryghed i dit selskab, og du skal passe på den.

Det var mine 10 bud på, hvordan du hjælper din hund bedst gennem nytåret! Har du selv flere tips til listen? Så tøv ikke med at smide en kommentar på dette indlæg – sammen kan vi hjælpe endnu flere hunde sikkert igennem den svære tid!

Arkivfoto