For nogen tid siden blev jeg introduceret til paracord. En fletteteknik, hvor man bruger faldskærmssnor til at flette et holdbart, farverigt og stærkt halsbånd!

Det er ingen hemmelighed at jeg faktisk slet ikke er tålmodig nok til at lave sådan noget her. Jeg bliver altid vildt frustreret over hvor lang tid det tager. Det ender ofte med at jeg begynder, går fra det i månedsvis, og vender tilbage efter lang tid (læs: når jeg har glemt hvor utålmodig jeg er!)

Igår aftes fik jeg imidlertid flettet et helt halsbånd på en enkelt aften. Jovist var snoren lidt tykkere end de andre snore jeg har arbejdet med, men det må da også være et tegn på, at jeg er ved at få krammet om det!

Jeg flettede et halsbånd til Moneypenny som hun først kan bruge om nogle måneder. Det er lidt for stort, men hun vokser simpelthen så hurtigt! Derfor valgte jeg at lave et halsbånd klar til når hun voksede ud af det hun bruger pt. Det er, for mit vedkommende, med at få det lavet her i sommerdagene, hvor jeg kan sidde på terassen med det og nyde et glas rosé!

Mønsteret til halsbåndet hedder Bukapez’ Applepie, og du kan finde opskriften her.

Farvekombinationen hedder:

Purple blend II, Acid purple II og White I, og fås hos Dogparacord her.

Den hvide bliver lidt kraftig for øjnene at se på. Derfor ville jeg måske vælge at bruge Lavender Purple sammen med de to andre farver næste gang jeg skal arbejde i lilla. Purple blend er dog virkelig en fin farvekombi!

For at lave sådan et halsbånd behøver du ikke ret mange ting. Du skal blot have fat i noget snor (til denne skal der bruges 3 farver), et klikspænde og en ring til at montere linen i.

Jeg har fået Daniel til at bygge mig en jig, da det gør fletningen nemmere, men du kan også sagtens undvære!

Har du prøvet at flette halsbånd I paracord? Hvis ja, hvad er dit yndlingsmønster?