For en måned siden skrev jeg et par indlæg, da Kioko havde svært ondt i nakken – de indlæg kan du læse eller genlæse herunder:

Akut tid hos Anicura Odense Dyrehospital

Hold i nakken og gode udsigter

I kan af titlerne næsten læse, at Kioko havde det rigtig skidt, men at han “bare” fik konstateret hold i nakken, og at han bare skulle komme sig stille og roligt over det. Det gik da også markant bedre i dagene og ugen derefter, men jeg havde en fornemmelse af, at det ikke rigtigt var tip top igen selv efter 14 dage. Dyrlægen havde sendt os hjem efter 2 besøg og sagt, at der bare skulle ro til, og derfor tog vi ikke afsted igen. Der var jo ingen tegn på hvad der måtte være galt og om det var slemt, men jeg kunne bare mærke, at der var noget som ikke var som det burde være.

Jeg tog Kioko med til agility. Dels for at få mine egne spøgelser til at forsvinde – for han burde jo være klar – og dels fordi han var meldt til stævne i den kommende weekend. Efter 2 spring var jeg ikke i tvivl om, at Kioko slet ikke var på toppen endnu. Han løb og sprang de to spring, hvor han landede tungere end normalt, og derefter løb han både udenom en tunnel og yderligere to spring. Også stoppede vi træningen…

I onsdags havde vi så en tid ved Rikke Wriedt, K9 Performance. Rikke er dyrlæge og kiropraktor, og var derfor den helt rette at konsultere. Hun bor godt nok på Sjælland, så besøget ville uden tvivl blive en dyr omgang – men hvad gør man ikke for sine dyr!

Det viste sig at være den helt rigtige beslutning!

Da Rikke havde mærket Kioko igennem sagde hun, at hun godt kunne forstå at han havde ondt! Han var stadig fuldkommen låst i nakken, og havde tæt på ingen bevægelighed i det område. Med andre ord – han havde det bare RIGTIG skidt. Rikke fik løsnet en lille smule op, og sluttede af med at give ham lidt laserbehandling. De næste uger fik han igen ordineret ro, samt lidt små skubbeøvelser, som jeg skal lave med ham hver dag.

I dag er det 4 dage siden vi var ved Rikke, og jeg ser desværre ikke rigtig nogen forbedring – hvilket Rikke dog heller ikke mente at jeg ville få på den måde! Vi har en tid igen om halvanden uge, hvor han får endnu en omgang kiropraktik, og jeg håber at det ligesom kan blive, at dét der hjælper. Øvelserne vi laver her hjemme, er også mest ment til, at holde leddene igang. Hvis ikke det ser bedre ud på næste onsdag, skal vi have taget røntgen billeder af hans nakke og ryg, for at se om der ligger noget dybere bag. Umiddelbart troede Rikke det (heldigvis) ikke, selvom hun mente at han måtte have det rigtig skidt.

Det er simpelthen det værste i verden, at man ikke har set det noget før, når ens hund har ondt – man føler sig som en DÅRLIG hundeejer, og håber bare, at det kan forsvinde igen, hurtigt! Lige nu, gør jeg hvertfald ALT for at Kioko skal få det godt igen!

Kioko <3