Hundefoder kan være en jungle! Det kan være svært, hvis ikke umuligt at gennemskue hvad der gør et foder godt og skidt. Forleden delte jeg min holdning til træningsgodbidder, og det blev samtidig til en snak om ernæring og foderværdi!

I dette indlæg vil jeg dele mit bud på 3 ting et godt hundefoder skal indeholde. Det handler altså ikke om, at vi alle skal være ernæringseksperter, men hvis I følger disse tre simple råd, er I rigtig godt på vej!

Et godt foder indeholder hel, fersk, “rigtig” mad

Med hel, fersk og “rigtig” mad, mener jeg at foderet skal indeholde mad der lyder som mad og ikke “animalske biprodukter”, “vegetabilske biprodukter”, proteinekstrakt, diverse uspecificerede vitamintilskud, og andre indholdsprodukter som INGEN rigtig ved hvad er.

Hundefoder skal indeholde KØD. Gerne kød specificeret som okselever, laks og kylling, men også æble og gulerødder – uden så mange dikkedarer! “Rigtig mad” i denne forstand er altså råvarer du kan forholde dig til.

Hvis du ikke kan gennemskue hvad der menes med ‘animalske biprodukter’ er det nok bedst at holde sig fra det!

Gå efter de tæt pakkede næringsstoffer

Med tæt pakkede næringsstoffer mener jeg, at kilderne til de vigtige næringsstoffer skal komme fra gode kilder.

Lad nu protein komme fra kød som svin, okse eller lam, i stedet for fra majs og hvede. Jeg er ikke modstander af korn i hundefoder, men hovedbestanddelen af et rovdyrs foder skal altså være kød og ikke korn.

Foder skal selvfølgelig også indeholde vitaminer og mineraler, men vitaminer og mineraler fra frugt og grønt er oftest bedre end dem der “bare” er tilsat.

Foderet indeholder gode, rige bio-tilgængelige proteiner

Hunde skal fodres som det de er: Kødædere! Hunde skal have kød, kød og masser af kød.

Jeg tror ikke på BARF som strategi, da hunde fra naturens side ville spise meget andet end kød, men hundenes “største del af tallerkenen” skal være besat af kød. Husk igen, at hele, navngivne produkter er de bedste. Drop de billige fyldstofsproteiner fra soya, hvede og andre plantebaserede proteinkilder. Hunde ER kødædere!!!

Det var mit bud på 3 ting et godt hundefoder skal indeholde. Hvad går du efter, når du vælger foder til din hund?

Photo by: Ravfoto, Rikke Dyrbye