Hundens lugtesans er utroligt veludviklet og bør derfor aktivt stimuleres. Et at de primære formål med denne gode lugtesans er at kunne snuse sig frem til mad – og det kan vi udnytte når vi skal mentalstimulere vores hunde.

Man siger, at 20 minutters næsearbejde svarer til en gåtur på halvanden time, og næsearbejdet er således fremragende mentalstimulering. Det vil altså sige, at hvis du har lidt travlt kan næsearbejde, som hunden af og til kan klare uden at du blander dig ret meget, gøre det godt for halvanden times aktivering!

En af måderne at lave næsearbejde på, er at sprede godbidderne ud over gulvet i huset eller ud over græsset i haven. Denne video med Kioko viser ham bruge sin snude i haven (og JA videoen er fra i sommer!). For mange hunde, behøver det ikke engang være lækre godbidder der strøs udover græsset, men mange gange er det simpelthen fint bare med almindelig hundemad – herhjemme skal der bare lidt mere til.

I de kommende dage vil der være ekstra meget fokus på næsearbejde, da vi nærmer os nytårsaften, hvor det er en KÆMPE fordel at have en hund, der er blevet mentalstimuleret i løbet af dagen. På den måde er hunden godt og grundigt træt, når vi nærmer os det store nytårsbrag!