For et par dage siden udgav jeg et indlæg, hvor jeg viste lidt video af Voodoos løbefelter på balancen – indlægget kan du læse eller genlæse her. Det affødte lidt kommentarer, forslag og ideer. Alt sammen modtages som altid med kyshånd. Jeg priser mig lykkelig over at have nogle læsere og et netværk af agilitykammerater, der bare er med på at hjælpe hinanden! Nogle idéer er værd at prøve af, mens man på andre punkter må følge sin mavefornemmelse.

De gode kommentarer og forslag affødte lidt hjælp til præcisionsarbejdet med at få Voodoo til at gå lidt dybere på balancefeltet. Måtten har jeg flyttet helt ned i bunden af feltet, og jeg vil måske om nogle uger eller måneder korte det lidt af. I første omgang var det nok at flytte måtten. Voodoo kender måtten, han ved hvad han skal, men det giver jo et andet løbemønster for hunden, når man pludselig ændrer hundens target (mål).

Det betyder, at i videoen herunder har Voodoo ikke helt så mange hits på måtten, som han havde i sidste uge. Tilgængæld vil jeg våge at påstå, at han faktisk går dybere på balancen hver eneste gang, og at han hver eneste gang har feltet! Det er rigtig fint, og noget vi vil træne videre på i de kommende uger:

Hvad angår a-brættet, så blev han for et par uger siden lidt forskrækket på dette. Det er noget Voodoo ikke lige glemmer og derfor var det fantastisk at få sat A’et ned på lav højde igår. Så kunne vi få god fart på, og han kunne blive tryg ved det igen. Det blev han hurtigt, og han har sådan et fint hit på a’et. Også her har jeg arbejdet på at få ham til at gå lidt dybere, simpelthen ved at vende måtten, som før lå på den anden led.

Han løber super fint på a’et, hvor han har en god overgang over toppen (springer fint over), og er helt sikker på at ramme feltet. Jeg tror faktisk, 7-9-13, aldrig han har sprunget feltet på a’et endnu, og hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg måske ikke det ville være naturligt for ham. Det virker hvertfald super naturligt for ham, at løbe hele vejen ned og springe så langt nede som han gør i videoen, uanset hvor højt a’et er sat op.

Kommentarer, ris, ros og forslag til forbedringer modtages som altid med kyshånd, ligesom jeg synes at diskussioner er med til at gøre os alle sammen dygtigere!