For nogle uger siden udgav jeg et indlæg om Treat and Train belønningssystemet, som jeg har købt til Voodoo. Du kan læse mere om maskinen, og om hvor du kan købe den i indlægget fra forleden, her.

Voodoo og Daniel har trænet lidt videre med maskinen indenfor, og jeg har brugt den udenfor på græsplænen til at øve Voodoo i, at gå/løbe mellem to springstøtter. Voodoo er helt vildt lærenem, og eftersom vejen til Voodoos mave går lige gennem maven, ja så er Treat and Train maskinen bare et kæmpe stort hit.

I denne video arbejder Daniel og Voodoo lidt videre med ‘touch’ på en target (den røde target). Voodoo skal nu ikke bare vende sig til siden og dutte på sin target, men er nødt til at løbe hele vejen fra vores entre, ind gennem stuen, hen til spisebordet og ‘touche’ på en target. Det er ingen problem, og nogle gange dutter han lige et par gange på sin target, så han er sikker på, at den har forstået det!

Jeg er selv ret imponeret over, hvor hurtigt læringen er gået, men eftersom man kan belønne lige præcis på det rigtige tidspunkt, er det en kæmpe hjælp til at få belønnet i tide. Og hvis der er én ting som er vigtigt når man træner med sin hund, så er det at belønningen kommer på præcis det rigtige tidspunkt…