Jeg har altid været lidt skeptisk i forhold til foundation-træning eller pre-agility som nogle kalder det. Jeg synes grundlæggende at en hvalp skal være hvalp, og at der er SÅ meget andet end agility den skal lære!

Jeg har imidlertid fået Border Collie…

Det betyder, at jeg har fået en hvalp der bare VIL introduceres til nye ting og VIL bruge sin krop fysisk. Money elsker at træne og hun vil rigtig gerne have opbygget sin kropskontrol. Hun udfordrer sin krop dagligt ved at lave mange positioner og stillingsskifte.

En af de øvelser der ligner agility, som vi er begyndt at træne, er et lapturn. Altså et skifte hvor hunden kommer hen til handleren og drejer væk fra én. Øvelsen er suveræn til at træne kropsforståelse, da hunden skal dreje på en tallerken. Det er således også en god opvarmningsøvelse til den voksne hund (og du behøver ikke et spring).

Lapturn er faktisk et af de drej jeg er DÅRLIGST til at bruge på agilitybanen da jeg synes det er en teknisk svær øvelse. Intet desto mindre er Money ved at blive ret god til det, og jeg skal overveje om øvelsen skal have en verbal kommando.

Jeg tror faktisk at lapturn godt kunne gå hen og blive en handling vi vil bruge!

Udover lapturn er vi i gang med at træne en hel masse andre drej, der ikke umiddelbart har noget med agility at gøre. Simpelthen for at styrke Moneys kropsforståelse. Øvelser vi også kan bruge til opvarmning senere hen!