Eftersom Kioko både er Dansk Champion, har to yderligere titler på stambogen (DKJV12 og KTH-B), er en dygtig agilityhund og en fremragende familiehund, begynder man da at overveje om man skal lade ham bruge i avlen.

Jeg har den holdning, at en god hund skal bruges i avl, men er også kræsen. Så min hanhund skal naturligvis kun bruges på en god, stambogsført Japansk Spids, som passer godt til hans linier og kan supplere hans svage sider.

Derfor blev Kioko undersøgt for Patella Luxation (løse knæskaller) hos dyrlægen i onsdags. Jeg havde slet ikke nogen grund til at mistænke ham for Patella, men Patella rammer desværre mange små hunde (og er arveligt), så derfor synes jeg man bør undersøge for det.

Kioko blev testet med resultatet 0/0!

Så det kan jo ikke være bedre!

14041715238_364c5733dd_b

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde grund til at mistænke ham for Patella, da jeg mener at ville have opdaget det før, hvis der var problemer. Kioko er trods alt en hund, der belaster sine ben mere end de fleste andre, da han jo er en aktiv konkurrencehund. Agility er sundt, da det holder hunden igang, men slider naturligvis også på hundens krop!