Virker Adaptil, Zylkene, Kalm og alle de andre tilskud?

Forleden udgav jeg et indlæg om Thundershirt, og om at jeg har set virkeligt gode effekter af den t-shirt på Voodoo. T-shirten i sig selv er imidlertid ikke nok, ligesom træning ikke gør det alene! Jeg har stiftet erfaring med en del produkter / tilskud, som ikke er receptpligtige, og har nogle erfaringer at dele. Overordnet kan man dog sige, at det der virker for os, ikke nødvendigvis er det der virker for jer – så prøv jer frem!

Første år Voodoo boede her, prøvede vi Adaptil. Adaptil er et ret populært produkt, som er en kopi af feromonet D.A.P. D.A.P: er feromonet som tæven udskiller fra mælkekirtlerne når hvalpene dier hos hende, og det skaber således, for nogle hunde, en beroligende tryghedseffekt. Adaptil fås både som halsbånd, spray og diffusor til stikkontakten. Vi har prøvet Adaptil halsbåndet, og så desværre ingen virkning. Men flere af mine hundevenner bruger, og er glade for, Adaptil.

Så virker Adaptil? Måske gør det for din hund, men det gør desværre ikke for mine…

Heldigvis findes der et utal af muligheder. Sidste år prøvede vi Kalm…

Kalm er et naturligt kosttilskud, som lindrer stress, angst og utryghed. Kalm fås som tabletter eller olie, og Voodoo synes at tabletten er en ‘snack’, så den er altså utrolig nem at give ham. Voodoo får Kalm hele december, og da det er et naturligt kosttilskud kan man roligt give ham dette. Han har stor effekt af tabletterne! Det gør ham ikke tryg og sikker, men det tager ‘toppen’ af problemet. Sammen med Thundershirten er det Kalm der får Voodoo igennem hele december. Nytårsaften og dagene op til, bliver vi nok nødt til at tage andre metoder i brug.

Kalm kan jeg således nemt anbefale, men ligesom Adaptil, har jeg hørt om hunde der ikke har nogen effekt – så prøv jer frem!

Zylkene er endnu et produkt på markedet, og et som jeg har tilgode at prøve! Zylkene indeholder komælk, og er et natur produkt. Zylkene er udviklet til at hjælpe hundene i de mest uvante og utrygge situationer – såsom nytår! Mælkeproduktet skulle efter sigende virke afstressende og beroligende effekt på hunde og katte.

Zylkene kunne sagtens være et produkt jeg ville overveje at prøve, da jeg har hørt mange gode historier om Zylkenen.