Når man først har prøvet at have en hund, der er helt vildt bange for nytårsaftens fyrværkeri, vil man som hundeejer gøre ALT for at mindske angsten næste år. Jeg prøvede Adaptil feronomhalshånd på ham i år, men jeg synes ikke det havde nogen effekt. Det er selvfølgelig svært at sige, om det ville have været værre uden halsbåndet, men jeg havde en følelse af, at det slet ikke hjalp. Det eneste der hjalp var tryghed i hans bur.

Jeg spurgte mine læsere, jer, på Facebook, om I havde nogle erfaringer og anbefalinger til hvad jeg kunne prøve. Flere af jer nævnte: Thundershirt!

Og jeg må sige, at jeg er lidt kritisk. Jeg forstår simpelthen ikke, at en “trøje” skulle kunne hjælpe på angst. På den anden side, er jeg desperat for, at Voodoo aldrig skal have så dårlig en aften igen, så jeg er villig til at prøve lidt af hvert. Jeg har heldigvis SÅ mange gode hundevenner, at der hurtigt var en der tilbød mig at jeg kunne låne en Thundershirt – så kunne jeg da lige se om størrelsen var fin, og om han overhovedet kunne acceptere at have den på.

Det kan han godt!

Han fik den på, og først syntes han, at den var lidt dum. Men det gik nu hurtigt over. Så han rendte rundt med den i lidt tid, og virkede ret ligeglad. Om det virker ved jeg endnu ikke, men jeg har i sinde at prøve og købe en om et lille års tid, inden nytår. Thundershirt er SÅ sikre på, at “trøjen” har en effekt, at der er 45 dages fuld returret, så jeg bliver nødt til at prøve det.

Men hvordan virker den så?

Thundershirt skriver på deres hjemmeside, at trøjen giver et konstant, blidt tryk, som efter sigende skulle berolige hunden. Det skulle virke ved, at det blide tryk har en beroligende effekt på hundens nervesystem.

En Japansk Spids ER altså ikke særlig pæn med tøj på, men jeg må alligevel sige, at Voodoo tager sig rimelig pæn ud. Han er nu altså ved at blive en ret lækker ung mand, hvis jeg selv skal sige det!