Der kan være mange grunde til at vælge import af hvalp. Måske er den perfekte hund født i Belgien, ligesom Money, og du har så stor tillid til opdrætter at det ikke er noget problem.

Det er anden gang jeg importere hund. Første gang var det Voodoo, nu Miss Moneypenny! Voodoo kommer fra Sverige og Money fra Belgien. Sverige er på mange måder nemmere at importere fra, da du stadig kan transportere hvalpen i bil i 8 ugers alderen. Det kan du ikke fra Belgien og alle andre lande syd for Danmark, medmindre du flyver.

Jeg har skrevet et par indlæg om at flyve med en hundehvalp – dem kan du læse her:

At flyve med en hundehvalp
At flyve med en hundehvalp – del 2

Reglerne for import af hvalp ændrer sig ind i mellem. Du bør derfor altid tjekke Fødevarestyrelsens hjemmeside! I disse år tillader Danmark ikke-kommerciel flytning af ikke-rabies vaccinerede hvalpe. Det betyder at når hvalpen er 8 uger, og ikke rabiesvaccineret – kan du som ejer importere hunden. Du skal altså selv importere hvalpen, og skal dermed aldrig købe en 8 ugers hvalp af ‘en fremmed’.

Hvalpen skal være id-mærket – altså have en godkendt mikrochip – og den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas. Passet får hvalpen af avlers dyrlæge, som dermed også attestere at hvalpen er egnet til eksport (at den er sund og rask!).

Derudover skal du hente og udfylde en hvalpe/killinge-erklæring som du også finder på Fødevarestyrelsens hjemmeside (her). Erklæringen skal udfyldes når hvalpen er under 12 uger og ikke er rabiesvaccineret, eller er mellem 12 og 16 uger og rabiesvaccineret, men hvor vaccinen endnu ikke er gyldig.

Du må selvsagt kun importere lovlige racer!

Når hvalpen kommer hjem skal den registreres i Dansk Hunderegister indenfor 4 uger efter indførsel.

Sørg desuden for, at have en gyldig købsaftale fra sælger!

Flyve med hunden:

Når du skal flyve med en hvalp anbefaler jeg at du rejser med et flyselskab hvor du kan have hvalpen med i kabinen. Jeg ville ikke selv kunne bære, at min lille hvalp skulle være i lastrummet! Det ville jeg heller ikke syntes at en voksen hund skulle i øvrigt!!

Der er mange flyselskaber der tilbyder at du kan have hund med i kabinen. Reglerne er forskellige, så det er vigtigt at kontakte flyselskabet og hører hvad de tillader og ikke tillader. For eksempel er der flere flyselskaber der kræver at hvalpen er mere end 10 eller 12 uger!

Følgende flyselskaber tillader at du medbringer hvalp i kabinen (pr. dags dato, d. 5. juni 2019):

  • SAS – du kan medbringe hunde/hvalpe på op til 8 kg i en godkendt taske.
  • Norwegian tillader at du medbringer hvalpen i kabinen i visse områder af verden. Her gælder reglen om op til 8 kg også.
  • Derudover kan du under nogenlunde samme forhold flyve med hunden i kaninen med: Lufthansa, KLM og Air France

Der er store forskelle på prisen på at medbringe hund i kabinen. Derfor kan det være en god idé at undersøge den fulde pris for både billet til menneske og hund, før du booker din billet.