Har I, ligesom jeg, altid undret jer en lille smule over, hvorfor hunde spiser græs? Ikke alle hunde, men mange, vælger at spise græs ind i mellem. Jeg har sat mig for at undersøge hvorfor, og har fundet nogle interessante forklaringer på hvorfor!

Så hvis du vil vide hvorfor hunde spiser græs, så læs med her…

1. Hvis hunde har ondt i maven spiser de nogle gange græs for at kaste op. Det er en naturlig adfærd, hvis hunden har ondt i maven at forsøge at kaste op. Hunde ved instinktivt at hvis de spiser græs, kan det være de kaster op og får det bedre. Hunden kaster dog ikke nødvendigvis op, når den har spist græs. Faktisk kaster hunde kun op under 25 % af de gange de spiser græs. Det er desuden videnskabeligt bevist, at kun 10 % af alle hunde der spiser græs gør det, fordi de har ondt i maven. Der må altså være andre årsager til hvorfor hunde spiser græs!

2. En bekymring jeg nogle gange har haft, hvis mine hunde har spist mere græs end normalt er, om det skyldes hundenes ernæring. At de simpelthen har manglet noget i deres foder, og haft brug for noget ernæring fra græsset. Græs er rigt på fibre, og hvis hunden mangler fibre kan græsspisningen være en måde at kompensere på. Hvis hunden efter et foderskift begynder at spise græs regelmæssigt, vil jeg derfor overveje at skifte foder igen til et mere fiberholdigt foder.

3. Hvis hunde keder sig gør de nogle mærkelige ting! Nogle klatrer på væggene, mens andre bliver dvaske. Nogle spiser græs! For mine hunde virker det ofte som en overspringshandling at spise græs, og som noget man gør, hvis man ikke kan få “mor” til at lave noget sammen.

Er det farligt for hunde at spise græs?

Svaret er nej – græs er ikke farligt! Det kan være farligt, hvis det er fyldt med pesticidrester og kemikalier, men ellers ikke! Så ingen grund til bekymring, hvis du også har en hund der spiser græs!

Kilder:
iHeartDogs, Web PetMD, Mercola Healthy Pets