For et par uger siden begyndte Voodoo og jeg til hvalpetræning. Hvalpetræning er noget jeg ikke kun anbefaler, men også gerne vil opfordre ALLE mine læsere til at begynde til, når I har hvalpe.

Arkivbillede af en meget ung Kioko på hvalpehold

Arkivbillede af en meget ung Kioko på hvalpehold

Hvalpetræning er utrolig vigtigt. Ikke kun for, at din hund kan lære sit og dæk, og at komme når man kalder, men især også for at hvalpen lærer at færdes blandt andre hunde og mennesker – det er altså vigtig socialisering og miljøtræning!

Mens hvalpen er lille skal den skabe sig en identitet, samtidig med at den skal lære at begå sig. Det er her den lærer at lege og at opdage nye ting. Hvalpen har brug for at komme udenfor hjemmets trygge rammer. Hvalpetræning kan forebygge et utal af adfærdsproblemer, så der er faktisk INGEN undskyldning for at droppe hvalpetræningen.

Vi er startet til hvalpetræning hos DcH Højme, hvor min gode veninde, Nicole, underviser.

På holdet har vi indtil nu trænet rigtig mange kontaktøvelser og indkald, hvilket også i mine øjne er de to vigtigste ting – især kontaktøvelserne!

Når man har haft hund før og gerne på sigt vil gå til konkurrencer med den – så tager man sig nok også mere tid til at lærer den forskellige øvelser hjemme. Det betød, at Voodoo kendte sit, dæk og “kom” allerede inden vi startede på holdet. Men at træne hjemme i trygge rammer, og at træne ude blandt legekammerater og i nye omgivelser er 2 vidt forskellige ting. Så hvor andre indlærer sit og dæk i træningstimerne – så træner vi især at koncentrere sig i mens, og det kan altså være svært nok!

Udover at jeg kan anbefale jer at starte på hvalpehold, kan jeg også anbefale mine Odense-læsere at tage hvalpeholdet hos DcH Højme, hvor Nicole underviser. I kan læse mere om hvordan, her. Klubben planlægger at opstarte næste hvalpehold i starten af Oktober, så skynd jer at meld til, hvis I allerede venter på hvalpen.