Igår røbede jeg en stor hemmelighed.

Voodoo er blevet kemisk kastreret…

Hvad betyder det egentligt, og hvad er en kemisk kastration?

Ved kemisk kastration indføres et hormonimplantat under huden. Når implantatet virker undertrykkes testiklernes aktivitet og disse mindskes kraftigt. Denne virkning er midlertidig i enten 6 eller 12 måneder, og implantatet er dermed fuldt nedbrydeligt. For Voodoos vedkommende virker det i omtrent 6 måneder.

Ved en kemisk kastration opnås den samme effekt som ved en kirurgisk (almindelig) kastration. Forskellen er altså kun, at den kemiske er midlertidig, hvorfor mange ligesom jeg bruger det, som en test-periode for at se, hvordan hunden ville reagerer på en kirurgisk kastration.

Der kan være mange grunde til at få sin hund kastreret, og hvor jeg før har været MEGET fordomsfuld, har jeg skiftet fuldkommen mening om kastration.

Virkningerne for Voodoo har været fuldkommen fantastiske, for at sige det mildt!

Jeg var rigtig bange for, at jeg ville miste min hund som den var. En hund der havde charme og selvtillid, og som var legesyg og glad – altså glad det meste af tiden! Jeg var bange for, at Voodoo skulle blive kedelig og ikke fungerer som den sporthund jeg ønskede mig.

Jeg var bange for om det ville tage hans personlighed fra ham.

Voodoo er købt til at være udstillings- og show-hund. Det er en drøm der er forsvundet stille og roligt i takt med Voodoo er vokset op. Jeg har altid haft den opfattelse, at alle hunde kunne trænes til at gå “show”, men hvis Voodoo skulle trænes til det, ville jeg skulle gå på kompromis med SÅ mange af de ting jeg står for. Det var ikke dét Voodoo skulle.

Det kan jeg da stadig godt ærgre mig lidt over, når han stiller sig fænomenalt op i haven og er den smukkeste – og ja,  jeg mener – den aller smukkeste Japanske Spids jeg nogensinde har set! Han kunne vinde hvad som helst i en udstillingsring, det er jeg ikke i tvivl om – men det ville kræve at jeg overskred hans grænser og behov, og det skal jeg bare ikke…

I morgen udgiver jeg et indlæg om netop nogle af de tanker, men indtil da må jeg bare sige, at jeg er færdig med at være egoistisk – det vigtigste er Voodoo!!!