Er du helt ny indenfor udstillingsverdenen? Har du udstillet få gange, men mangler ligesom, at finde ud af hvad der er påkrævet, hvad de forskellige ting betyder og hvordan du præstere bedre? Eller er du erfaren handler, har udstillet i flere år, og har bare brug for lidt ny inspiration og god læsning?

Hundeudstillinger

Hvis du bare kan nikke genkendende til én af ovenstående punkter har jeg et forslag til dig. Nemlig bogen “Hundeudstillinger – En herlig hobby” af Hanne Mathiasen.

Bogen giver den nye udstiller et super godt indblik i, hvad det vil sige at udstille hund. Hvad skal man kunne, og hvordan skal hunden stå og gå i ringen? Hvad betyder det når dommeren beder om en trekant, og hvad mener han egentlig når han skriver i din kritik, at hunden er godt vinklet? Bogen indeholder også gode råd til pelspleje og en praktisk huskeliste med de ting du skal have med på en udstilling – og den huskeliste bruger jeg altså stadig hver gang jeg skal afsted!

Bogen indeholder også tricks til, hvordan du kan træne din hund, så den bliver klar til at komme på udstillinger. Bogen afsluttes med andre idéer til aktiviteter du kan lave med din hund såsom agility, lydighed og rally. Men udstilling er altså ikke “bare” så simpelt som det ser ud. Det tager årevis at blive en god handler, da det handler om at præsentere hunden fra sin aller bedste side! Hunden skal naturligvis kunne 2 ting: Stå og trave, men det kræver en dygtig handler at fremhæve hundens bedste kvaliteter.

Bogen indeholder også en klumme fra tre danske dommere, der beskriver hvordan de ser en hundeudstilling, og hvad der især skal til for at de giver en rigtig god bedømmelse. Bogen giver gode råd til den erfarne udstiller. Råd om, hvordan man bedst præsentere sin hund, og hvad dommeren især lægger mærke til.

“Hundeudstillinger – En herlig hobby” kan købes på stort set alle DKKs international udstillinger. Hvis du ikke lige kommer på de udstillinger kan den også købes på Hanne Mathiasens egen hjemmeside, her.