Det er ingen hemmelighed at vores budget på hundefoder ikke er særlig højt. Jovist får hundene kvalitetsfoder, men små hunde som mine spiser bare ikke ret meget! Derimod bruger vi en hel del godbidder og tyggeting. Godbidderne bruger vi selvfølgelig når vi træner, men derudover får mine hunde mindst 1 gang om dagen noget at tygge på.

Dette er en lille mini-guide til hundenes favoritter når det kommer til godbidder og tyggeting.

En af favoritterne, når det kommer til godbidder, er Alpha Spirit (1). Alpha Spirit godbidderne er bløde og lækre, men samtidig faste nok til at kunne gå i Treat&Train maskinen. Derfor er det de godbidder vi bruger allerflest af herhjemme. Det er absolut det bedste jeg kan komme i maskinen til Voodoo! Når vi træner herhjemme får han “kun” almindeligt foder i maskinen, men når vi er ude, eller skal træne noget lidt sværere, bruger vi oftest Alpha Spirit. Alpha Spirit fås i mange forskellige smagsvarianter, og hos Zooplus kan du købe en kasse, hvor du får prøvet små pakker med alle varianter, for kun 59 kroner. En pakke passer til en trænings-gang for Voodoo – så har jeg også nogenlunde styr på kalorieindtaget, hvilket er vigtigt med en kastreret hanhund! En pakke indeholder kun 35 gram, men der er så 9 pakker i en kasse. Alpha Spirit består af mindst 85 % friskt kød og er kornfri, og er ret allergivenlige! En godbid jeg helt klart vil anbefale.

Alpha Spirit prøvepakken fra Zooplus

Dengang Kioko løb meget agility, havde jeg altid svært ved at holde hans vægt nogenlunde stabil. Han havde simpelthen svært ved at tage på. I de tider hvor det var værst, brugte jeg Royal Canin Energy (2). De var lidt svære at bruge til træning, da en godbid er lidt for stor til en lille hund, og når man knækker dem i stykker, smuldrer de lidt for let. Det var imidlertid noget af det eneste Kioko ville have når det kom til godbidder, så derfor brugte vi dem alligevel. Også fordi de havde et højt energiindhold, som også er en stor fordel, når man har en småtspisende hund!

Jeg bruger også ganske tit beef-sticks (bøfstænger). Jeg skærer dem gerne i stykker inden vi tager til træning, og så kan de faktisk også udemærket gå i Treat&Train maskinen. Hundene er glade for dem – Kioko mere end Voodoo (den omvendte verden!). De findes også i et utal af varianter, og vi har været rigtigt glade for Vitakraft (3) eller BestFriend.

Creamer på tube har vundet stort indpas hos os, og har en fast plads i træningstasken. Det fantastiske ved tuberne er, at man kan belønne hunden, mens den løber sammen med én. Altså hunden løber over 3 spring, jeg løber ved siden af, og vi kan løbe videre, mens jeg trykker roligt på tuben. Det er genialt! Voodoo er helt pjattet med tuberne fra Tubidog (4), men der findes et utal af varianter! Tubidog er lidt foretrukken herhjemme, fordi beholderen er nemmere at tømme helt, så der ikke sidder en masse tilbage, som man ikke kan få ud! Desuden er varianten med bacon klart Voodoos favorit. Han kan blive fuldkommen hypnotiseret af smagen, og kan slet ikke stoppe med at slikke igen!

Hvis vi bevæger os over i tyggeting, er oksehudsben med tørret kylling eller and (5) omkring et stort hit herhjemme! Begge hunde er vilde med dem. For Kioko handler det om at spise det hele hurtigst muligt, mens Voodoos strategi er først at spise kyllingen/anden, og bagefter resten af benet. De holder som regel ikke ret længe, men giver alligevel underholdning i 5-10 minutter. Også er det jo godt for tænderne med lidt at tygge på! De slags kødben findes i et utal af mærker og udformninger, men mine hunde er nu ligeglade hvilke jeg køber!

Okseører (6) er et andet hit herhjemme når det kommer til tyggeting. Dem bruger hundene typisk lidt længere tid på, og dermed varer fornøjelsen også lidt længere! Jeg køber dem hos Zooplus, da de giver en god pris, hvis man køber mange okseører på en gang!

De tyggeting der går aller flest til af herhjemme er imidlertid helt almindelige tyggepinde (7). Hundene er ret glade for de helt tynde, tarvelige pinde, som heller ikke koster alverden – og de er gode for tænderne! Hos Zooplus får du 100 styk for kun 69 kroner. Mine får ca. 1 af de tyggepinde hver dag, for at reducere mængden af tandsten, og det er jo fint til de penge!