Kioko keder sig. Han må ikke gå lange ture. Han må ikke løbe agility. Han må ikke lege med hverken Voodoo eller jeg i haven. Han må ingenting.

Det giver ærlig talt lidt udfordringer at have en hund, der ikke må bevæge sig mere end højest nødvendigt.

Går det bedre med Kioko? Det er ærlig talt svært at sige. Nogle dage går det rigtig godt, og jeg kan næsten ikke se nogen tegn på smerter. Andre dage går det bare rigtig, rigtig skidt. Jeg tror det er sådan det nu en gang må gå i denne tid. Han er heldigvis glad som altid.

Stille aktiviteter kan være svære at opstøve. Der findes imidlertid et hav af muligheder, når det kommer til dyrt aktiveringslegetøj! Kioko elsker aktiveringslegetøj – han er nemlig en rigtig klog hund! Vi har nogle varianter, men jeg ynder også at finde på noget andet end det dyre legetøj. I dag præsenterede jeg begge hunde for en balje med plastikkopper. Det var et kæmpe hit, og begge hunde nød det. Og med hver deres teknik, lykkedes det dem begge at “løse opgaven”.

Kiokos teknik var, at vælte kopperne nede i baljen. Det kunne være lidt svært i starten, når kopperne stod tæt, men det lader Kioko ikke hyle sig ud af.

Voodoo går altid mere utålmodigt til opgaven – surprise!

Han startede med en strategi om at smadre kopperne, men det stoppede jeg ham hurtigt i. Da han var kommet sig over det, nåede han frem til en teknik, hvor han løftede kopperne op ad baljen med munden, smed koppen på gulvet, hvorefter godbidden røg ud. En lidt mere avanceret teknik end Kiokos, intet desto mindre, meget mere elegant!

Hvem havde troet at Voodoo ville finde den mest elegante teknik!

Hvad skal du bruge for selv at “lave” det her aktiveringslegetøj. Det jeg kan anbefale er:

  • 1 balje, f.eks. en opvaskebalje eller en plastikkasse
  • En røvfuld plastikkopper – engangskopper synes jeg fungerede rigtig fint
  • En masse godbidder

Du kan også bytte plastikkopperne ud med tømte toiletpapirsrulle-dimser (hvad hedder de egentligt?), hvilket nok gør øvelsen lidt sværere, hvis de ellers står så tæt at hunden ikke kan vælte dem. Så bliver hunden på en måde nødt til, at løfte dem op med munden, fremfor “bare” at vælte dem som Kioko gjorde.