Det er efterhånden 3-4 måneder siden, at Kioko fik en diskusprolaps i nakken. Det var først 1,5 måned efter, at vi opdagede, at det rent faktisk var en diskusprolaps. Dermed var det først derefter at vi kunne behandle ham derefter. I de sidste 3-4 måneder har han imidlertid skulle holde sig i ro – fuldkommen ro!

Det kan være svært, når man har to hunde, og den ene er mere glad og frisk end den anden. For spørger du Kioko, så fejler han ingenting – han vil hvert fald ikke indrømme det!

Det betyder, at vi har været nødt til  at indrette vores liv, hjem og hverdag på ny, hvilket har krævet blod, sved og tårer. Masser af tårer især!

For at have en hund med en diskusprolaps er hårdt arbejde! Han må kun bevæge sig så lidt som muligt, og derfor går jeg ture med de to hver for sig. Det vil sige, dobbelt så mange ture som normalt. Og Kioko lever for at gå tur, så derfor bliver turene kortere rent skridtmæssigt, men de tager ligeså lang tid, fordi han bare bruger ekstra meget tid på at snuse!

Det betyder også, at vi har delt vores hjem op i to når hundene er alene hjemme. Dels så hundene ikke kan lege vildt når de er alene, og dels for at Kioko ikke har adgang til møblerne – sofaen har jo altid været hans foretrukne afslapningssted, og der må han jo ikke hoppe op længere. Spring op i møblerne og især ned, er jo nogle af de værste bevægelser for nakken, når man har en diskusprolaps!

For nyligt købte jeg så et hegn til stuen, så det var lidt nemmere at lade hundene være sammen og hver for sig samtidig. De kan altså være i det samme rum, snuse til hinanden og ligge tæt på hinanden, uden at være sammen. Det har været en stor succes!

Hegnet jeg har købt, er foldbart og nemt at flytte rundt med. Det kan justeres, så det kan blive fra 60 cm og helt op til 160 cm bredt. Det betyder at det passer til de fleste steder i vores hjem. Desuden er jeg jo lidt af en indretnings-freak, og det er da også et nogenlunde pænt hegn at have fremme i stuen – altså det er jo et hegn – men ikke så grimt som de fleste andre på markedet.

Jeg har købt mit hegn hos Petdreams til en fornuftig pris her.