Det seneste halve år har været hårdt og fyld med tårer og tvivl. Tårer fordi Kioko havde det skidt, og tvivl om, om det nu var rigtigt at bære ham igennem sådan en lang periode med smerter. Status med Kioko er dog nu, at det går rigtig godt! Kioko er glad og er helt ude af sin smertestillende medicin. Da vi var på en uges ferie i Nice i slutningen af august, var Kioko på ferie hos mine forældre. Det gjorde ham virkelig godt! Da jeg hentede ham, var han glad, legesyg og fræk, og virkede næsten ikke til at have smerter længere. Jeg tror han havde haft godt af en hel uge, hvor tingene gik i hans helt eget tempo. Hos mine forældre skal han ikke luftes i snor, da deres have er så stor at han nemt kan lufte sig selv. Min mor er også kun væk fra hjemmet nogle få timer hver dag, og det betød at havedøren stod åben næsten hele dagen, og Kioko selv kunne styre hvad han ville og kunne. Det var virkelig godt for ham!

Efter en uges ferie på landet var det som om, at jeg roligt kunne trappe ham helt ud af sin smertestillende medicin. Først skar vi ned til kun at give ham hver anden dag, så hver tredje dag, og nu er han helt medicinfri. Han går stadig ikke lange ture, men vi har haft vores første tur i skoven i over et halvt år. Og som I kan se på billedet nedenfor, var det virkelig noget der faldt i Kiokos smag! Han elsker og har altid elsket en god skovtur – og det havde han bestemt ikke glemt!

Turene bliver imidlertid stadig helt korte, for han kan ikke styre sig når han først kommer afsted. Heldigvis kan jeg se på ham, hvis han har brug for en pause. Så vil han gerne løftes op, og bæres et lille stykke vej. Han vil helst ikke holde pause, men gerne bæres lidt.

Hjemme går det også meget bedre. Kioko er begyndt at byde Voodoo op til leg igen, og det har han ikke har gjort længe. De leger gerne en leg, hvor Kioko skal bide Voodoo i forbenet, og Voodoo skal prøve at holde ham væk. Ja, en mærkelig leg, men de er begge vilde med det. De leger også nogle gange fangeleg. Så er det typisk Voodoo der skal løbe efter Kioko, som til sidst skal løbe hen til mig og bede om “helle”. Det er sjovt at se, hvordan hunde leger forskelligt med hinanden! Når mine hunde skal lege med andre, prøver de gerne lige deres egne fælleslege af først, før de tager imod andres forslag. Voodoo er med på andre hundes forslag, hvis de introducere ham for dem først. Kioko: not so much! Han vil kun lege på sin egen måde.