Mine hunde er den slags hunde, der elsker at få godbidder. Det er simpelthen de bedste belønninger man kan få, sammen med min begejstring. Min begejstring i sig selv, kan være den aller bedste belønning, men udover at jeg ofte løber rundt og leger fransk klovn – og ja det gør jeg meget tit – så har jeg en hel række af forskellige remedier til at belønne mine hunde med, med godbidder.

Godbidden i sig selv, er nemlig oftest ikke det der fanger deres opmærksomhed – det er måden belønningen kommer på!

Først og fremmest, må vi nævne Voodoos bedste ven. Vores Treat and Train maskine (tidligere Manners Minder). Det er en godbidsmaskine eller måske rettere et fjernstyret belønningssystem, hvor jeg har en fjernbetjening til at styre, hvornår der skal komme en godbid. Maskinen har også en bip lyd, der kommer samtidig med godbidden. Bippet fungerer altså som en form for “klikker”, der kan forstærke hundens adfærd i præcis det øjeblik, hvor man gerne vil belønne. Treat and Train maskinen er imidlertid en ret dyr investering. Den koster omkring 1.200-1.300 kroner. For Voodoo har de penge virkelig været godt givet ud. Du kan købe maskinen flere steder, men jeg kan som altid anbefale Dalum Dyrehandel, hvor jeg har købt min (link her).

En af mine andre foretrukne belønningsformer, når jeg bruger godbidder, er mine små bøtter med låg. De fås i et utal af varianter, men vigtigst er, at de passer nogenlunde til hundens mund. Bøtten skal være lille nok til, at hunden kan tage den i munden og bære rundt på. Den må ikke være så lille, at den risikerer at sidde fast i munden, eller at hunden forsøger at spise bøtten! Voodoo er vild med at løbe hen og snuppe bøtterne, og komme tilbage til mig, for at få mig til at åbne. Kioko løber bare der hen, og venter på at jeg kommer og åbner. Han skal IKKE nyde noget af at tage noget som helst andet end mad i munden. Til gængæld er ventetiden fra han når der hen, til jeg gør, det der pirrer ham sindsyg meget!

I fredags bestilte jeg en godbidstaske hos Luxvuf (link her). Godbidstasken skal fungerer lidt ligesom bøtterne. Det er dog ALTID godt med noget variation i udformningen af, hvordan der kommer godbidder. Jeg håber at tasken er lille nok til, at Voodoo også vil tage den og løbe rundt med. I får (selvfølgelig) lige en melding, når jeg har modtaget tasken.

En anden belønningsform, som Voodoo også er blevet helt vild med, er belønning på tube. Der findes et utal af varianter, men jo mere “postej”-agtige de bliver, des bedre kan Voodoo lide dem (altså hellere ligesom leverpostej, end de mere cremede udgaver). Fordelen ved tuben er hvis jeg gerne vil have en jagt-leg med Voodoo, hvor han skal løbe efter mig eller sammen med mig. Så er tuben genial at give lidt “på vejen”. Du kan købe tuben i forskellige smagsnuancer hos Dalum Dyrehandel, her.

Jeg har ladet mig fortælle, at man også kan købe leverpostej på tube, hvilket sikkert også ville være et hit, men jeg er simpelthenikke lykkes med at finde det nogle steder endnu. Ved du hvor man kan købe det, må du meget gerne smide en kommentar til dette indlæg.

Holder vi os til beholdere, kan jeg også anbefale “The Clam”, som er en lille bold med velcro-åbning i midten. Man ligger godbidder ind i, og kaster, ligesom en bold. Når hunden kommer hen, og har lært “The Clam” at kende, kan de selv åbne den med poterne. Det er jo “kun” er velcro! Jeg skal helt sikkert have købt en til Voodoo, men desværre har ingen af mine sædvanlige handlesteder den. Så jeg må på jagt på nettet!

Den sidste belønningsform jeg vil nævne er Lick Treats, som er en slags roll-on (ligesom en deodorant). Roll-on’s fyldt med hundesnack i flydende form! Den fungerer altså som en “roll-on”, bortset fra at det jo er hunden der slikker på den, for at få smagen i munden. Jeg har ikke forsøgt at bruge den med Voodoo, da Kioko aldrig havde lyst til at slikke på det “lugtende stads”! Kioko er imidlertid heller ikke en særlig god test-hund til sådan nogle ting, da han er VIRKELIG kræsen. Han ville slet ikke forsøge at smage på noget, hvis det lugter så kraftigt. Voodoo skal dog prøve dem!

Det var altså et lille udvalg, af nogle af mine foretrukne måder at belønne med godbidder på!

Hvordan bruger du godbidderne i din træning?

 

INDLÆGGER ER IKKE SPONSERET