Går du med drømmen om at blive hundeejer? Men har du måske aldrig haft hund før? Eller havde I hund da du var barn, og nu er du flyttet hjemmefra og leder efter en “bedste ven”?

Dette indlæg henvender sig til dig!

Der er mange overvejelser man skal gøre sig, hvis man overvejer at blive førstegangshundeejer, men en af de vigtige er: Hvilken hund skal det så være?

Som førstegangshundeejer, tror jeg, at man har det med at overvurdere sig selv. Man vil have dén hund, fordi den kan jo det hele! Men måske er den hund der kan det hele, også den hund der kræver allermest?

Så hvis du har bestemt dig for, at starte med en Schæfer, Border Collie eller Sibirian Husky, så synes jeg lige du skal tænke dig om en ekstra gang. Det er eksempler på hunde, der har et aktivitetsniveau over det sædvanlige, og har brug for at du vil aktivere og / eller mentalstimulere hver eneste dag! Desuden har de brug for at få brugt deres krop, så hvis du bor på 4. sal i Odense C, er det måske heller ikke lige sagen.

Men hvilken hund skal man så vælge? Jeg har givet nogle bud på hunderacer du kunne læse nærmere om. Desuden anbefaler jeg, at man besøger en kennel, hvor man kan møde hundene før man tager den endelige beslutning om, hvilken hund man vil have.

Bichon Frise
En Bichon Frise er en lille og glad hund. Den elsker en god, lang gåtur med familien, men har ikke de store behov for motion, og kan derfor tilpasse sig en travl hverdag. Pelsen er super fin og lækker, men det kræver også lidt børstning og et bad af og til. En Bichon Frise er lærenem og lærevillig, og kan sagtens blive en god træningsmakker også.

Cavalier King Charles Spaniel
Jeg har altid sagt det selv: Når jeg bliver gammel skal jeg have en Cavalier. For en Cavalier King Charles ER en nem hund, men samtidig en rigtig sød, sjov og lærenem hund. Jeg elsker, at den har mere type som de lidt større Spaniels, og derfor ikke er sådan en lille pusse-nusse-hund. En Cavalier er en social hund, og har brug for at være sammen med sine mennesker. Hjemme er den rolig og en sofa-hund, men den bør også ud og bruge sin snude og sit hovede.

Coton De Tulear (Bomuldhund)
En Bomuldshund er en udpræget selskabshund, der nyder at være sammen med sin familie. Aktivitetsniveauet er ikke så stort, men alle hunde skal selvfølgelig ud og bruge deres snude, og Bomuldhunde vil gerne arbejde. Pelsen skal børstes, vidst nok dagligt, så det kræver selvfølgelig lidt!

Fransk Buldog
Hvis du ikke er til pelspleje, som alle ovenstående jo faktisk kræver, så er en Fransk Buldog et godt bud. Den er lille, robust og super sjov! En Franks Buldog skal socialiseres med børn og andre hunde, men er en sød og omgængelig familiehund. Motionsbehovet er nedtonet til det minimale, og det er ikke en hund der kræver meget hvad angår såvel motion som pelspleje. Derimod vil den elske mentalstimulering og sjove øvelser som: giv pote, sit, dæk, rul osv.

Hvis man vil have en større hund er Labrador og andre Retrivere gode begynderhunde, da de er ret lærenemme. Andre eksempler på gode førstegangshunderacer kunne være: Shih Tzu, Bichon Havanaise, Pomeranier, Bolognese eller en Mops.

Mit bedste råd er: Husk at se dine egne begrænsninger!!!

IMG_2303

Selvom Cosmo ser skøn ud på det her billede, så er en Kleiner Münsterländer bestemt ikke nogen førstegangshund! Den kræver utrolig meget af sin ejer!