Foråret er virkelig kommet!

Det er skønt, mine hunde render ude i haven hele tiden, og nyder at havedøren bare kan stå åben.

Forår og varme betyder imidlertid også, at der er vågnet flåter op, og de er sultne. Jeg har taget den første flåt på Kioko, og set flere i begge hundes pels. Jeg havde fuldkommen glemt at forebygge (for en gangs skyld), så i dag var vi forbi Morud Dyreklinik og købe Bravecto. Jeg sværger stadig til Bravecto, til trods for at den har været i stor modvind, da der var nogle hunde som oplevede bivirkinger.

Men der kan jo være bivirkninger ved alt, så det kan jeg altså ikke tage seriøst! Når dyrlægen anbefaler Bravecto, og det virker på mine hunde, som slet ikke er genereret af det – så er det dét vi bruger. Jeg tror at bivirkningerne ville være flere, med de traditionelle flåtmidler.

Hvorfor skal vi forebygge flåtbid?

Flåter er blodsugere, og kan være bærere af forskellige slags sygdomme. Flåterne har fået sygdommene ved at suge blod fra mus og rotter – sygdomme som de risikerer at overføre til vores hunde. I Danmark er flåterne smittebærere af blandet andet Borrelia, Anaplasma, TBE-virus og Rickettsiose.

Flåtbid kan forebygges med Bravecto tabletten, som jeg har skrevet om i tidligere indlæg her. Bravecto er det forebyggende middel jeg som regel vil anbefale, men også Nexgard er et rigtig godt produkt, som der er lige knap så “skrapt” som Bravecto. Nexgard har jeg skrevet om i et indlæg her.