I dag gik jeg en lang tur med hundene. Vi gik ned ad stisystemerne bag Hollufgård, som faktisk ligger lige i vores baghave. Det er mit yndlings gåtur sted, hvor jeg især elsker at gå hen her i forårsmånederne. Hundene elsker det også – men de elsker jo at gå tur uanset vind og vejr…

Udover lange gå ture, og længere aftener til at gå dem i, så byder foråret også på nogle udfordringer for os hundeejere – især for os med unghunde.

IMG_0204

Forår betyder nemlig både vintergækker, hyacinter, påskeliljer og meget mere. Alle sammen er giftige løgplanter, som vores hunde i værste fald kan DØ af at spise. Og når man tænker på, hvor ofte Voodoo har løbet rundt med en eller anden gren i haven – ja – så er det faktisk noget der kan bekymre den her hundemor!

Jeg nægter imidlertid at lade min have indrette uden de smukke forårsbebudere, men holder et vågent øje på min lille mand.IMG_0202

Som hundeejer skal man huske, at det især er selve løget der er giftigt, selvom bladene også er giftige. Løget er absolut det mest giftige vores hunde kan få fat på.

Symptomer på at hunden er forgiftet er især diarre og opkast…

Så sørg for at nyde forårs solen, der faktisk er begyndt at varme en smule. Men pas på jeres hunde, som I jo også skal resten af året – det er bare nogle andre udfordringer på denne årstid.

Billede lånt af: www.signevals.blogspot.dk

Billede lånt af: www.signevals.blogspot.dk