De første forårstegn er for alvor kommet. Fuglene er begyndt at kvidre, brumbasserne begynder at vågne op, solen varmer så småt på kinderne og knopperne på buske og træer er klar til at springe ud.

Ja, foråret er på vej, og det er min yndlingsårstid. En årstid hvor vi mærker, at der er lysere tider på vej, og hvor man kan gå lange ture med hunden uden at det endnu er blevet for varmt for dem. MEN!

Forår betyder også, at flåterne begynder at vågne op. Og hvad gør man for at forebygge og bekæmpe de små bæster? Flåter kan overføre forskellige sygdomme, blandt andet Borrelia, og derfor synes jeg bestemt at det er værd at forebygge flåter så godt vi kan.

Hvis skaden er sket:
Hvis skaden er sket, og din hund har fået en flåt er det med at få den fjernet så hurtigt som muligt. En flåt kan fjernes med en “flåtfjerner” eller en “tægetang” – brug det redskab som du synes er lettest! Du kan også bruge en pincet, men jeg synes personligt at det er svært at få fat om flåtens hovede med en almindelig pincet. Lad dig endelig ikke inspirere af de gamle husråd om, at nulre flåten eller give den olie, da dette kan få flåten til at “kaste op”, og dermed hurtigt sprede sine bakterier!

Forebyg i stedet for at bekæmpe:
Der findes forskellige måder at forebygge flåter på – og det vigtigste er i mine øjne, at man gør en indsats. Kioko er f.eks. vaccineret mod Borrelia, hvilket er med til at mindske risikoen. Desuden kan du vælge mellem et væld af forebyggende metoder:

  • Pipetter som Frontline og Bayvantic (hvor jeg personligt har bedst erfaring med Frontline, men husk at det er forskelligt fra hund til hund).
  • Loppe/flåt halsbånd (det har jeg ingen erfaring med)
  • Bravecto, som er en ny pille der er udviklet til at beskytte hunden mod lopper og flåter i op til 3 mdr. (det skal jeg prøve i år)

Der findes mange andre alternativer, og mit råd er at spørge sin dyrlæge til råds. Jeg har selv hørt om, gode erfaringer med Bravecto pillen, hvorfor jeg har tænkt mig at spørge min egen dyrlæge til råds om dette.

Kioko siger nej tak til flåter!

Kioko siger nej tak til flåter!