For nogle uger siden begyndte jeg at have mit første eget hold i agility. Det er for mig en læringsproces, hvor jeg er så priviligeret at have et hold med mere eller mindre erfarne kursister, som faktisk er en stor hjælp! Jeg er slet ikke nogen god træner til begynderagility, hvor både hund og handler er helt på bar bund, så derfor ville jeg helst starte med et agilityhold i en ‘diciplin’ jeg føler mig hjemme i – det gør jeg i fokus, fart og motivation.

Når man træner fart og motivation, er det vigtigt at banerne er lavet godt til det. Derfor tegner jeg også altid mine egne baner. Nogle af banerne deler jeg her på bloggen, mens mange af dem er forbeholdt mine kursister. I sidste uge trænede vi på banen til venstre.

Der var gode fart momenter der kunne trænes på banen, især fra 1 til 5, og 5 til 8. Det var også umiddelbart to ting, som kursisterne ikke var nervøse over at løbe, mens bagom på 9 gav dem mere uro i maven. Vi brugte alligevel ret lang tid på 1 til 5 med alle equipager. Det “svære” ved den kombination er nemlig for nogle, at hundene kommer lidt ud og sejle på nummer 2, da handleren bruger meget energi på at komme videre til 4 og 5, af frygt for at hunden tager tunnellen i stedet for A’et. Det betyder at hunde, der måske har lidt fokus udenfor banen som mange fart- og motivationshunde jo har, lige kan bruge lidt tid mens de springer nummer 2, til at kigge sig lidt omkring. De kommer langt ud og lander på springet, og mister værdifuld tid, og ikke mindst værdifuld fart!

Vi forsøgte derfor at træne lidt på at få hjulpet på sådanne forhindringer, da det faktisk ofte er her vi mister hundene – jeg selv inklusiv, ville have lavet præcis samme nummer med Kioko!

Vi nåede kun at træne 8 til 10 kort, da fokus ligesom lå på farten på de andre kombinationer. Det er begrænset hvad man kan nå på en træningsgang. Jeg lovede imidlertid at vi skulle træne 8 til 10 igen.

En af mine personlige erfaringer når det kommer til fart og motivation er netop også, at genkendelse kan hjælpe til at få de gode ting ind under huden. Det handler om at vi som handlere kan blive trygge ved at løbe nogle kombinationer, og vide hvordan vi kan løse dem smartest!

Derfor tegnede jeg banen til højre, som har nogle af de samme elementer.

Banen til højre udfordrede lidt på 2, 3 og 4, hvor hundene selv skal søge rundt om 3’eren, når man egentlig bare gerne vil løbe hurtigt forbi nummer 4 og op til 5’eren. 8-11 blev løst væsentligt pænere end 8 til 10 på banen til venstre. På banen til højre er der også gode fart momenter som 6 til 9, og 9 til 15. Generelt synes jeg at tuneller der går ligeud ofte giver hundene lidt ekstra fart på!!

Banerne er naturligvis til fri afbenyttelse – kommentarer modtages som altid med kyshånd.