Jeg tør stadig bruge Bravecto til mine hunde!

Det slog jeg vidst for alvor fast forleden, da jeg udgav et indlæg som skabte stor debat på de sociale medier! Jeg bruger Bravecto fordi jeg som ansvarlig og akademisk hundeejer lytter til de professionelle når det kommer til sundhedsforbyggelse.

Jeg er en ægte nørd og er dermed også en af dem der gerne bruger timevis på at læse studier om sundhed.

FDA (Den amerikanske føderale organisation for “Food and Drugs”) udgav for nyligt en artikel om de potentielle risici ved Bravecto og NexGard. I artiklen highlighter de at Bravecto og NexGard “stadig er sikkert at anvende”, men også at de pålægger producenterne til, til stadighed, at opdatere deres potentielle risici på indlægssedlerne.

Risici som FDA mener at især dyrlæger verden over skal være bekendte med, og rådgive hundeejere omkring. Risici der især findes for hunde der lider af epilepsi.

EMA (det Europæiske medicinske agentur) konkluderede i 2017, at “Bravecto fortsat anerkendes for at have en sikker profil”. Også i Europa blev producenterne pålagt at opdatere indlægssedlen, og henleder også især forbrugere og dyrlæger til at være opmærksomme på hunde med epilepsi.

Anbefalingerne fra blandt andre EMA og FDA har fået Bravecto til at ændre indlægssedlen så der tydeligt står, at man ikke bør anvende produktet til hunde, der har haft anfald af flere former, f.eks. epileptiske.

Derfor tør jeg stadig bruge Bravecto, og har ingen bekymringer om at anbefale det til andre!

Indlægget er ikke sponseret!

Husk at følge bloggen på Facebook, hvor der også er plads til kommentarer og diskussion. Du finder bloggen her!

Kilder:
The European Medicine Agency (EMA): Tick and flea control agent Bravecto continues to be accetably safe to use

U.S. Food and Drug Administration (FDA): Animal Drug Safety Communication: FDA Alerts Pet Owners and Veterinarians About Potential for Neurologic Adverse Events Associated with Certain Flea and Tick Products

Merck Animal Health: Bravecto Fluralaner Chew or Topical Solutions