Forleden var jeg på udstilling med Voodoo. På de seneste mange udstillinger har jeg oplevet at mange af hanhundene i vores race har været fuldkommen oppe at køre, og er blevet virkelig vrede på hinanden. Vores SØDE og OMGÆNGELIGE hunde.

Hvad foregår der egentlig?

Forleden kulminerede det lige, oppe i mit hovede, og jeg blev forarget, ja direkte pinligt berørt over vores race. Jeg har flere gange på de sidste udstillinger hørt folk udenfor ringen tale om, at “de japanere også er nogle gale nogle” eller at “det må da være nogle skarpe nogle, de Japanske Spids”. Og det ER de bare slet ikke – så få lige styr på de hanhunde!!!

I mine øjne, er en Japansk Spids en venlig og velafbalanceret hund, der ikke på nogen måde er, eller bør være, skarp overfor andre hunde – heller ikke hunde af samme køn.

Min udstillingserfaring er ikke så lang som mange andres, men i de 4 år jeg har udstillet Kioko, har jeg aldrig oplevet at problemerne har været så store blandt vores hunde – det handler i mine øjne om, at vi udstillere har et ansvar overfor vores hunde.

Og nu skal jeg ikke spille hellig – for jeg har også en hanhund. Og når der står 3-4 hanhunde og puster sig op inde i ringen. Så bliver min hund også ukoncentreret. Han ville ALDRIG ryge i flæsket på de andre, og da slet ikke mens han er “på arbejde”, men når der er uro i ringen, så siger han altså vov. Og det er den grænse han har fået.

Mit forslag er, at vi alle sammen arbejder med vores hunde – får løst problemet – og lader vær’ med at få situationerne til at opstå.

Hvordan?

Det har jeg mine bud på – så hold øje her på bloggen de næste par dage. Så lover jeg et indlæg med gode råd til, hvordan I træner jeres hanhunde til at stoppe den dominante adfærd.

Vores hunde er faktisk meget venlige og afbalancerede hunde, og jeg kan slet ikke kende dem, når de udviser så stor aggression overfor hinanden. Her: Kioko på udstilling, hvor jeg søger at få kontakt

Vores hunde er faktisk meget venlige og afbalancerede hunde, og jeg kan slet ikke kende dem, når de udviser så stor aggression overfor hinanden. Her: Kioko på udstilling, hvor jeg søger at få kontakt.