For et par uger siden var jeg i Kristianstad i Sverige for at overvære verdensmesterskaberne i agility. Det blev en helt vild, spændende og inspirerende weekend! Danmark fik ydermere en verdensmester i agility for små hunde. Natasha med sin Shetland Sheepdog, Moviestar, lavede 4 perfekte løb i weekenden, og sluttede selvfølgelig på toppen af skamlen! Endnu engang stort tillykke til Natasha!

VM gav masser af inspiration til træning hjemme! I dette indlæg deler jeg en lille del af af en VM-bane fra springklassen for store hunde, individuelt, om lørdagen. Banen var sjov og svær, og der var virkelig noget svær handling vi skulle have prøvet af hjemme. Jeg har reduceret banen fra 21 forhindringer til 15, og gjort den lidt mere simpel. Den originale bane kan findes på den officielle VM hjemmeside, her. Denne reducerede VM-bane medtager nogle af de spændende elementer fra den rigtige VM-bane.

Banen er svær fordi der er nogle lange afstande, nogle tuneller der frister, og et par “bagom”. Den er super sjov, og jeg har tegnet den med mål til at kunne stå i en ridehal der er 20 x 60 (og fylde halvdelen af hallen). Tegningen er ikke helt målfast, da jeg ikke er så god til det der med afstande på papir, men det kan der leges lidt med afstandene. Især afstanden mellem de to tunneller kan forsøges øget! Der kan også leges lidt med vinklerne, især på spring nummer 8, og 5/12.

Voodoo er jo slet ikke klar til sådan nogle svære baner, men heldigvis kan nogle små justeringer på den her VM-bane, gøre den til en helt udmærket begynderbane! Begynderbanen er vist nedenfor, med lidt kommentarer:

Banen har egentlig præcist samme forhindringer fra 1 til 7. Forhindring nummer 8 har jeg vinklet lidt anderledes, og flyttet nummeret om på den anden side. Jeg har også rykket 9 og 10 om på den anden side af springene, så 8-10 kan trænes som en serpentiner. Det gør også vinklen til 11 lidt nemmere, når man tager 10 fra den side. 10-12 kan bruges til at træne wraps! Derudover er 14 sat om på den anden side af springet.

Med Voodoo ville jeg ikke løbe hele den her bane på en gang. Han kunne måske godt, men der er mange gode elementer man kan træne på separat!

1-5 giver en masse fart og motivation, men man får samtidig trænet hunden i, at gå på bagsiden af spring nummer 5.

Mellem 8-10 kan der trænes en rigtig fin serpentinertræning.

Og hvis man vil træne fart og motivation er 11 til 15 er også rigtig god til dette!

I er naturligvis velkomne til at tyv-stjæle banerne!