Når man har Japansk Spidshunde er det hyppigst stillede spørgsmål fra andre mennesker, om de dog ikke er svære at holde rene. Svaret er altid: “Nej, deres pels er selvrensende, så smuds og skidt falder selv af, når hunden tørrer”. Efter Kioko ikke bliver udstillet mere, og eftersom Voodoo ikke bliver det overhovedet, er de faktisk meget sjældent i bad. Sjældent betyder nok omkring 1 gang om året – maks!

Jeg elsker imidlertid duften af nybadet hund! Hunde kan nemt komme til at lugte af alt muligt, og når man, ligesom jeg, har hundene meget tæt på, OG i møblerne OG på armen, er det bare lækkert med en nybadet hund. Det tager imidlertid flere timers arbejde at få badet de langhårede hunde jeg har. Der findes dog en løsning, som er næsten ligeså god som et bad.

Tørshampoo!

Tørshampoo findes også til hunde. Det er ofte pulver eller spray, som fordeles i hundens pels, får lov at virke lidt, også har man faktisk en ret ren hund! Den dufter fantastisk, og føles ikke fedtet i pelsen længere, og i det hele taget er det bare en rigtig god løsning, for at springe et bad over!

Jeg har netop prøvet Biogance tørshampoo til mine hunde. Biogance er baseret på naturligt pulver fra grøntsager, og derfor er jeg ret tryg ved at bruge det på hundene. Biogance tørshampoo kommer i en sprayflaske, og er nem at fordele i pelsen. Den er lidt pulveragtig når den rammer pelsen, og derfor “støver” det lidt. Jeg bruger derfor tørshampooen udendørs. Jeg har tidligere brugt pulverbaseret tørshampoo, som kan være lidt sværere at arbejde med, da der går en masse til spilde og det er svært at styre. Sprayen fra Biogance er meget nemmere at håndtere, og resultatet er mindst ligeså godt!

Når man bruger tørshampoo, skal pelsen være redt igennem. Man fordeler sprayen i pelsen, og skal, med de her langhårede hunderacer, sørge for at børste pelsen begge veje, mens sprayen fordeles. Sprayen skal helst nå et godt stykke ind i pelsen, men sprayes fra ca 30 centimeters afstand. Når pelsen har fået en omgang spray, skal sprayen virke i 2 minutter, inden den igen kan børstes ud af pelsen. Når den har siddet i pelsen i et par minutter, vil den have absorberet fedt, lugt og fugt i pelsen, som nu fremstår tør, lækker og blød!

Vi har prøvet Biogance tørshampooen, som jeg har købt ved Petdreams, her, og er ret vilde med den! Den udgave jeg har købt er til hvide hunde, men den fås også til ikke-hvide hunde her.

Jeg er ret vild med at bruge tørshampoo, da mine hunde helst vil undvære et ekstra bad, og da det i øvrigt spare mig for en hel del arbejde. Oveni, får jeg to hunde, der bare dufter fantastisk – og ser fantastiske ud!