Denne lille bane har lidt gode momenter til træning af forskellige elementer. Den lægger op til at udfordre forskellige handlingmuligheder, men kan også bruges til at træne simple kombinationer som bagom efter slalom, serpentiner, og tunnel under a-bræt.

1-3 kan løses på begge sider af a-brættet. Løber man “over” a-brættet kan den løses med et bagkryds på 3. Løses den til venstre, som nok er mest oplagt, kan den bare løses med en fremadsendelse. Forsøg eventuelt at sætte spring 3, syv meter efter tunellen og øv fremadsendelse.

Slalomindgangen kan have en lille fælde, da spring nr. 3 står ret tæt på. Bortset fra det er indgange jo rimelig ligetil, men det kan også være svært for hunde der har for meget fart på ind i slalom.

Nummer 6 tages bagfra, men kan vinkles efter hundens niveau.

6-8 er serpentiner og kan nemt løsesom serpentiner. Forsøg eventuelt at lege med vinklen på de enkelte spring, men pas på at vinklen op til a-brættet ikke bliver for skarp – tænk sikkerhed!

Fra 12 til 13 er øvelsen at sende hunden ind i tunellen, selvom føreren trækker til siden, så man kan nå at komme på venstre side af a-brættet i sidste omgang.

Banen er lavet til træning på vores trænerhold, da ingen havde fået tegnet en bane, og nogle bare måtte finde på noget. Jeg fandt på denne, som viste sig både at være en rigtig god bane, der sagtens kunne løses, men også en bane med lidt udfordringer, og muligheder for at få prøvet lidt forskellig handling af. Jeg laver som bekendt mange blindkryds, som også kan trænes mange steder på denne bane. Jeg glemmer derimod ofte at træne fremadsendelse, hvilket den korte tunnel under a-brættet er genial til, da hunden skal søge frem, og man nemt kan have en træningskammerat til at hjælpe med belønning for enden af springet.