Da jeg for nogen tid siden udgav et indlæg med hjemmelavet aktiveringslegetøj med kopper og en balje, var jeg så heldig at op til flere af jer læsere sendte hyggelige videoer med jeres hunde og aktiveringslegen. Det var med andre ord en stor succes, ikke kun for mig selv, men også for flere af jer!

Af hjertet tak fordi I deler jeres gode videoer med jeres fantastiske hunde med mig!

Aktiveringslegetøj er noget vi gør en hel del i herhjemme for tiden. I torsdags blev Voodoo kastreret og har derfor et par uger med ro forude. Kioko har jo som bekendt en diskusprolaps i nakken, og skal også holde sig i ro. To aktive sportshunde (eller en aktiv og en tidligere aktiv), der skal holde sig i ro – det kan man godt blive skør i hovedet af!

Derfor handler det om at få aktiveret deres små hjerner lidt!

Denne gang blev det helt simpelt med et par hårde plastikflasker med godbidder i.

Både Voodoo og Kioko har prøvet det et utal af gange, så jeg forsøger at finde nogle flasker, der ikke er alt for nemme for dem, at skubbe rundt med. Mit indtryk er at jo mindre din flaske er, des nemmere er øvelsen. Men det kommer også an på flaskens form, og hvor nem den er at tippe.

Kioko er suværen til øvelsen. Hans eneste udfordring er, at han er SÅ ivrig efter at få alle godbidderne ud af flasken hurtigst muligt, så han glemmer og spise godbidderne. Så hans strategi bliver, at få alle godbidderne ud, og bagefter gå rundt og finde dem i græsset. Når man laver legen på græsplænen giver det jo lidt ekstra arbejde at snuse sig frem til godbidderne. Voodoo, derimod, skal nok sørge for at få spist godbidden i det sekund den forlader flasken!!

Kiokos pels er i øvrigt lidt grumset på billederne, da han absolut skulle lege med mig og vandslangen da jeg gav blomsterne vand lige inden vi “legede”. Det er nemlig noget af det bedste han ved, at bide i strålen fra sådan en vandslange!

Kioko leger med en plastik flaske og få lang tid til at gå med sådan en leg.

Alt hvad du skal bruge for at lege denne simple leg med din hund er:

  • En masse godbidder. De må gerne være lidt tørre og faste til denne leg, da bløde godbidder som skinketern kan være svære at få ud.
  • En flaske af plastik – alle kan bruges, men nogle er nemmere end andre

Hjælp hunden i starten, da det godt kan være lidt tricky for dem at få godbidderne ud af flasken. Det er desuden en god idé at starte med at lave øvelsen udenfor på græsset, da “modstanden” fra græsset gør at flasken ikke bare triller afsted, som på et glat gulv.