For et par uger siden havde jeg fornøjelsen af at undervise en god venindes hold i agility. Hun skulle nemlig selv på ferie, men derfor ville hendes hold jo rigtig gerne træne alligevel. Det betød, udover at jeg fik lov til at undervise et skønt hold kursister, at jeg fik prøvet en af mine egne banetegninger af (hvilket jeg endnu ikke har prøvet så mange gange endnu!).

Jeg havde denne bane liggende, som jeg fandt frem. Jeg havde ikke rigtigt noget begreb om, hvor langt holdet var nået i sin træning, og derfor syntes jeg at det var en rigtig god bane, da der var nogle fine ting at træne på uanset niveau. Hjemmefra bestemte jeg mig også for, at vinkle flere af springene mere eller mindre i forhold til hunde- og handleres erfaring og niveau.

Bane 1

Da jeg kom ud til holdet havde de allerede slæbt hjulet ud – for det ville de altså rigtig gerne træne på. Så hjulet kom med ind på den her bane, så det kunne trænes i et baneforløb. Det synes jeg ofte er en fordel, da hundene reagerer forskelligt afhængigt af om de træner på en eller to forhindringer, eller på en hel bane. Mine erfaringer er, at hele baner ofte øger stress-niveauet hos både hund og handler, og dér skal vi jo helst kunne løse hjulet alligevel. Det betød at jeg reviderede banen til den nedenfor.

Det meste af banen forblev altså uændret. Nummer 12 blev vinklet en smule for at nummer 13 og 14 kunne blive til et fint forløb og en lige linje op mod hjulet. Udfordringen med hjulet er, at det skal helst tages med en lige tilgang, hvorfor jeg helst ikke bare vil udskifte et spring med et hjul.

Bane 4

Jeg har tegnet et par versioner mere af denne bane. Altså banen fra udgangspunktet øverst i dette indlæg. I den næste udgave er der kommet et vippe ind, og to ekstra spring. De første fem forhindringer er fuldkommen ligesom på den første bane. Det er rigtigt fint at lave nogle baner, hvor en del af banen er magen til noget man har løbet før, da det giver en eller anden form for tryghed, at man ved hvordan man kan løse en kombination på banen. Oveni, betyder det jo, at når man en dag ude til en konkurrence møder en lignende kombination, så har man prøvet den før i forskellige forløb.

Udover at der er kommet lidt flere forhindringer på, og man kan få trænet vippe – og belønnet på vippen – på den her bane, tror jeg at man kan løbe den med et ret godt flow! Der er stadig lidt udfordringer, f.eks. hvor man skal sende hunden bag om 9’eren, men da de fleste hunde kommer med god fart ud af 8’eren, vil jeg ikke tro at det volder de største problemer i dette baneforløb:

Bane 2

På den sidste bane på de samme forhindringer jeg har tegnet her, er starten flyttet til en anden forhindring. Forløbet på starten er dog noget velkendt, da det var en del af den første bane der er vist i dette indlæg.

Banerne her er kendetegnet lidt ved, at der ikke er mange numre på, da en meningen er, at der skal ‘nørdes’ lidt ved kombinationerne. De er ikke tegnet for at træne konkurrence-situationer, men for at få justeret små ting, og få trænet nogle basis kompetencer. På alle banerne er der lidt serpentiner-træning, lidt bagom, men mest af alt skulle banerne gerne indbyde til at få trænet fart og motivation!

Bane 3

Banerne kan I selvfølgelig printe ud og træne på selv, hvis I har lyst. Feedback modtages meget gerne, da det er nogle af mine første banetegninger. Der vil komme flere banetegninger på bloggen i fremtiden, og dem er I også velkomne til at bruge.