Hvalpefoder er lidt af en jungle for os almindelige hundeejere. Da jeg købte hvalp for 4 år siden startede jeg med at bruge det opdrætteren havde brugt og anbefalet. Men min hvalp var meget slank, og selvom hvalpe skal være slanke, betød hans spiselyst at han faktisk blev for slank og ikke havde nok energi. Så skiftede vi til et andet hvalpefoder, det hjalp på energiniveauet, men han var stadig svær at holde i god foderstand.

En hvalp skal være slank for: 1) at forebygge overvægt senere i livet, 2) for at leve længere og 3) for at vokse langsommere.

Hvalpefoder ER en jungle, men med lidt gode råd kan du nemt styre udenom det “dårlige” foder.

I dette indlæg giver jeg et par gode råd til, hvad jeg synes er vigtigt, og i næste indlæg, der kommer op en af de næste par dage, kommer jeg med anmeldelser af hvalpefoder, KUN ud fra ingredienslisten (altså ikke ud fra smag!).

Hunde er rovdyr, og derfor bør hovedingrediensen i foderet også være kød! Hvis kød står øverst/først på ingredienslisten er det den primære ingrediens, så her skal der altså helst ikke stå korn. På mange ingredienslister står der “kød og animalske biprodukter”, hvilket ofte tyder på en dårlig proteinkilde.

Et hvalpefoder bør derudover indeholde O-mega3.

Giv hvalpen hvalpefoder til den er mellem 8 og 10 måneder, afhængig af størrelse på hunden og på hundens foderstand. Små hunde bør ofte skifte foder allerede i 8 måneders alderen, mens de store hunde, som skal vokse mere, bør fortsætte til de er 1 år. Kioko fortsatte på hvalpefoderet til han var 1 år, simpelthen fordi jeg ikke kunne holde huld på ham. Så mit bedste råd er at rådføre dig med din dyrlæge.

2012-05-17 20.49.45

Dette indlæg er skrevet ud fra min gode veninde, og Kennel-mors hjemmeside, som du kan besøge her. Hun er veterinærsygeplejerske og derfor også altid den jeg retter mine foder spørgsmål til.