I lørdags deltog Kioko og jeg i Spidshundeklubbens udstilling i Lunderskov. Det var årets sidste indendørs udstilling med en dommer der var meget hård i sine bedømmelser. 9x excellent, hvor kun 6 var med CK, 10x very good og 4x good. Kioko kom hjem med en very good, og sneg sig lige op på en 4 plads i sin klasse.

 

Kiokos udstillingskritik (oversat fra svensk):
Godt hoved, noget fremtrædende øjne, god hals, gode proportioner, kunne have noget bedre udfyldt brystparti, gode vinkler, kunne have noget bedre forpoter (?), gode bevægelser fra siden, rør sig noget ustabilt fremme, ikke i bedste pels, god hale

 

Jeg forstår ikke helt hvad der skulle være galt med Kiokos forpoter, men det syntes dommeren så at der var. At han ikke var i bedste pels kan jeg kun samtykke. Kioko er ikke den kraftigste hund, så at hans brystparti kunne være bedre udfyldt er netop en af hans svagheder. Tilgængæld synes jeg bestemt ikke at han rør sig ustabilt fremme.

Normalt synes jeg ikke, at jeg har noget imod nogle dommere, da hundeudstillinger er en subjektiv affære, men denne dommer havde allerede bedømt Kioko inden han så ham. Jeg kunne mærke og iagttage allerede i den første runde vi løb i ringen, at dommeren slet ikke kiggede på Kioko, hvilket jeg synes at drøn irriterende for at sige det mildt!!! Det er fair nok, når en dommer bedre kan lide andre typer end min, men at bedømme hunden allerede inden man har set den løbe sin første omgang – det synes jeg bestemt ikke er fair!!! Bedømmelsen var jeg helt okay med, selvom man ikke bliver glad for en very good, men på denne dag var dommeren bare hårdere end sædvanligt så derfor syntes jeg at very good var ret fint – men det irriterer mig stadig, at jeg følte at min hund var bedømt på forhånd!