Indlægget indeholder affiliate link

Forleden skrev jeg et indlæg om at passe på hundens tænder, og om at jeg ville begynde at introducere en ugentlig dag til tandbørstning på bloggen. Motivationen er, at Kioko fik renset tænder i sidste uge, og at vi hellere vil forebygge tandsten fremfor at operere dem væk.

I den anledning vil jeg da også opfordre dig til at kigge på din hunds tænder. Du kan læse i et tidligere indlæg, her, hvad du skal være særligt opmærksom på.

I dag har jeg så børstet tænder på Kioko. Når Kioko får børstet tænder sker det med en mikrofiber fingertandbørste som den nedenfor fra Petosan. Der findes et utal af forskellige typer tandbørster (også nogle der ligner almindelige mennesketandbørster), men denne type er god fordi den er nem at styre, når den sidder direkte på din finger. Den kan blandt andre købes hos Dogshop.dk.

Petosan

Jeg gør fingertandbørsten våd med lunkent vand, og gnider den roligt på Kiokos tænder og tandkød. Det vigtigste er de steder, hvor Kioko var hårdest ramt af tandsten, hvilket dyrlægen viste mig, men det er naturligvis forskelligt fra hund til hund. Dog vil jeg sige, at det især er de lange hjørnetænder man skal være opmærksom på.

Eftersom mikrofiber tandbørsten hurtigt bliver klam er det rart at have nogle stykker liggende. De kan vaskes, men kun med vand så de skal altså skiftes af og til!

Har I husket at få børstet den ugentlige tandbørstning i dag?