KiokoSneDen første sne er faldet og det betyder at de første fortov er saltet. Salt og hundepoter er bare ikke den bedste cocktail så derfor vil jeg give mine bedste råd til at undgå ømme og tørre poter!

Først og fremmest forsøger jeg (i det omfang det er muligt) at gå på fortov som ikke er saltede. Salt udtørrer poterne og det gør rigtig ondt i de små poter!

Et andet godt råd er potevoks. Potevoks danner en hinde på poten som gør at salt ikke på samme måde trænger ind i huden på poterne. Potevoks kan købes hos dyrlæger og i de fleste butikker der forhandler dyreartikler.

Klip hårene mellem poterne! Hvis hunden har meget hår under poterne kan dette være med til at samle sne og salt og det kan gøre rigtig ondt på hunden. Derfor synes jeg at man skal sørge for at klippe hårene under poterne, så der ikke kan samle sig så meget derunder.

HVIS skaden er sket og din hund ikke vil med videre fordi den står og trækker poterne til sig, så er det af med handskerne og varme poten mellem hænderne (det plejer at hjælpe hos Kioko). Alternativt er der ikke andet at gøre end at bære hunden hjem og varme poterne, for det gør virkelig ondt i de små poter!!!