Indlægget indeholder affiliatelinks

Jeg bliver af og til spurgt om, hvilken sele eller hvilket halsbånd jeg bruger og anbefaler mine læsere, især til deres Japanske Spidser, men også til alle andre hunde. Svaret er, at det afhænger meget af hvad du selv er mest begejstret for, men derfor kan jeg jo godt sige hvad jeg er mest begejstret for.

IMG_9843

Kioko har førhen brugt en Hurrta Pro sele. Jeg kan især godt lide formen på denne model, især til Kioko, som ikke er så god til at gå pænt i snor, og derfor trækker meget. Med denne sele kommer trykket til at ligge på Kiokos brystkasse, hvor hunden jo er ret stærkt. Til sammenligning kan man vælge en H-sele, men H-selen kan godt bremse for hundens skuldre når den bevæger sig, og jo især hvis den trækker.

Hurrta Pro selen er polstret med Neopren, som skåner pelsen. Den er udstyret med reflekser, og har et kraftigt og holdbart spænde. Eneste grund til, at jeg skiftede min Hurrta sele ud var, at ringen til snoren var begyndt at rive små hår af Kiokos pels – men det var nok ikke selens skyld, men rettere selens alder.

Hurrta Pro ses herunder og kan blandt andet købes hos Dogshop, her.

Hurtta

Da vi skulle vælge en ny sele til Kioko faldt valget på en Julius K9 Powersele.

Flere har spurgt mig, om det ikke er for varmt for min Japanske Spids med al det pels, også den lukkede sele, men svaret er nej. Han har det ikke for varmt på grund af selen. Det er faktisk ikke lykkedes mig at finde en K9 powersele på nettet til jer, men K9 har udviklet end nyere model, en IDC som skulle være endnu mere sporty:

K9

K9 selen ovenfor finder du også hos Dogshop, her. Den fås i flere farver blandt andre sort, grøn, rød, lyserød og lilla. K9 selen har også reflekser. Kioko, som er en lille Japansk Spids bruger størrelse “Mini”.

Voodoo, derimod, bruger faktisk halsbånd.

Hvorfor?

Fordi han trives med det. Han trækker ikke i snoren når jeg går med ham, og han bryder sig faktisk ikke om at have sele på – der er for mange ting der kan kradse og gnave, og sidde i vejen. Så han går altså med halsbånd. Jeg vil kun fraråde halsbånd hvis hunden trækker, ellers synes jeg faktisk et halsbånd giver meget mere frihed til hunden på gåturen.