Voodoo og jeg træner stadig på vores løbefelt på balancen – det bliver vi nok aldrig færdige med. Det er gået et par skridt tilbage i den sidste tid, og jo mere vi har løbet på en fuld balance, jo flere fejl har Voodoo lavet. Jeg bilder mig ind, at han får meget mere fart på når han løber hele balancen og har svært ved at justerer!

Imidlertid er det ikke godt nok…

Derfor træner jeg rigtig meget på den korte sekvens, som det også ses i videoen. Jeg løfter ham op på nedgangen, og han løber af derfra. Han får kun lov at tage hele balancen et par enkelte gange, for at fokus stadig skal ligge på feltet, og ikke på hele balancen.

Han skal selvfølgelig lære (snart!) at det hele hænger sammen og han justerer sit løb for at gøre det rigtigt, men Voodoo er en hund der får mest motivation af at have mange successer – derfor vil jeg hellere være lidt længere tid om indlæring og præcision, fremfor at storme derudaf – det passer Voodoo bedst!

Han får lov til at tage balancen fuldt et par enkelte gange i sådan en træningssession, og det er egentligt nogle fine forsøg! Det andensidste forsøg er ret svagt, og han rammer heller ikke måtten, men han har feltet. Han får ikke belønning for det, da jeg ikke vil have, at han springer før måtten hvilket resulterer i, at han faktisk går rigtig pænt dybt på det sidste forsøg!

Et løbefelt kommer ikke af sig selv – der skal træning til. Heldigvis er det Voodoos yndlings agilitytræning!