IMG_8937Jeg bliver ofte spurgt om det ikke er et stort arbejde at holde Kiokos pels fri for knuder og filter – og svaret er nej! Jeg er ikke spor flittig til at børste Kioko, men hans pels er bare så formidabel til at holde sig selv. Jeg børster ham måske hver 14. dag og selvfølgelig oftere når han fælder. De ting jeg bruger til at børste ham er vist på billedet ovenfor.

Til venstre ses en karte fra KW. Karten er god til at børste bag ørene og ned ad “bukserne”. Den tager den værste filter i dækhårene, men kan ikke nå helt ned i underulden.

Nr. 2 fra venstre er en almindelig børste. Den har nogle små plastikdutter der stikker lidt ovenfor resten af børstehårene. Jeg bruger den meget til at børste dækhårene og til at “forme” pelsen når jeg er på udstilling. Denne børste er uundværlig når jeg er på udstilling med Kioko!

Nr. 3 fra venstre er en kam der kan “rulle”. Denne er rigtig god til at komme helt ind i underulden og få eventuel filter til at filtres ud. Den er faktisk god over det meste af kroppen; på ryggen, maven, bukserne, kraven og nakken.

Helt ude til højre har jeg min uundværlige saks. Den bruger jeg især til at klippe hårene under trædepuderne, formklippe poterne så de bliver fine runde og til at klippe ørene når hårene er blevet lidt for lange.

kw

Udover børster, bruger jeg også ovenstående pelsprodukt fra KW, hvis der i fældeperioden er noget af pelsen der vil filtre. Jeg sprayer Tangle-Fix i pelsen, lader det virke lidt, hvorefter filter lettere kan redes ud med en kam / børste.