Vi er mange der har prøvet at gå tur med vores hund, og møde en løs hund. Jeg har som udgangspunkt ikke noget imod, at folk går tur uden at have hunden i snor, men det kræver altså 1) at man har fuld kontrol over sin hund og kan kalde den til sig, og 2) at man kalder hunden til sig hvis man bliver bedt om det!

Og det har ikke noget at gøre med, at min hund ikke må hilse på andre hunde – for det må han hjertens gerne! Men det skal ske under ordentlige omstændigheder. Kioko er blevet overfaldet af løse hunde – 2 gange endda – og det betyder altså, at det er min opgave som hundeejer, at beskytte ham for at komme ud i en uheldig situation.

Jeg fandt denne på Dyrefondets hjemmeside, som jeg egentlig synes er rigtig fin:
Om afstand2

Jeg har efterhånden lært mig selv nogle små tricks til, hvordan man får folk med hunde uden snor til at reagere. Man kan f.eks. fortælle dem:

1. at min hund bider! (det gør han ikke, men det må den fremmede godt tro!)
2. min hund er syg og den smitter (og det er han så heller ikke)

Eller man kan bare forsøge at skræmme hunden væk – det vil jeg helst undgå, for det er jo ikke hundens skyld. Men hvis jeg føler at min hund bliver utryg, kan jeg altså godt finde på at brøle af den anden hund, hvis ejeren ikke reagere. Det bliver folk typisk lide sure over – men min hund = mit ansvar!

Eftersom jeg tror, at ALLE mine læsere er meget ansvarsfulde hundeejere tror jeg desværre ikke at dette indlæg går ud til dem, som jeg egentlig gerne ville have det ud til. Jeg håber alligevel på, at mine små råd kan hjælpe jer til, at undgå dumme situationer.

Der er jo faktisk en grund til, at mange små hunde kan virke aggressive overfor fremmede – Kioko bliver hvertfald vildt nervøs hvis der kommer en fremmed hund løbende hen til ham, men hvis man møder ham roligt og venligt, så elsker han at hilse.