For et par uger siden var jeg til foredrag hos Anicura i Odense, om nytårsangst hos hunde. Kioko har aldrig været bange til nytår, tværtimod synes han at det er en hyggelig aften, fordi han altid er blevet forkælet lidt ekstra denne aften, men Voodoo… Voodoo havde en frygtelig aften sidste år, og i år er de allerede begyndt at fyre krudt af i Odense.

Foredraget hos Anicura i Odense var virkelig god inspiration til, hvordan man kunne forebygge nytårsangst hos hunde, og give dem en lidt bedre aften.

Et af de råd, som jeg især har taget til mig, og brugt lige siden, nærmest dagligt, var et råd om at lære hunden larm. Idéen er, at hvis hunden er vant til, at når man er rolig og der er larm, får man belønning. Hvis man ikke er rolig og ignorerer larmen, får man ingen belønning. Ligesom med al anden hundetræning foregår det selvfølgelig i hundens tempo. Man begynder altså ikke at slå på gryder, potter og pander som det første.

Udover at hunden skulle lære at accepterer larm, var næste skridt, at hunden skulle lærer at lave larmen selv. Altså ved f.eks. selv at vælte en tom sodavandsdåse på klinkegulvet!

Et andet råd var, at træne en masse ‘dog empowerment’ træning. Dog empowerment kan være rigtig mange ting, men handler i bund og grund om, at få hunden til at føle sig selvsikker i uvante situationer. For Voodoo var det således fantastisk ‘dog empowerment’-træning, da vi gik til kropskontrol hos Nitas hundemassage i Morud. Træning som jeg i øvrigt varmt kan anbefale alle der bor i nærheden. I kan læse om Nitas hundemassage her.

Jeg er faktisk blevet lidt bidt af det her empowerment-træning og tænker, at det kan hjælpe Voodoo temmelig meget. Så der vil komme masser af empowerment på bloggen fremover!

Nedenfor ser I Voodoo til kropskontrol træning hos Nita.

Voodoo Empowerment Voodoo