Langt de fleste hunde synes ikke at fyrværkeri og nytår er spor fedt! Kioko er heldigvis bedøvende ligeglad med det, men jeg kender rigtig mange hunde som virkelig synes at fyrværkeri er det værste i verden.

For nylig blev jeg gjort opmærksom på, at man ganske gratis kan hente fyrværkeri lyd ned til sin PC. Denne “cd” kan man så afspille for at vænne hunden til fyrværkerilignende lyde. Linket til denne gratis cd får du her. I cd’ens første spor fortælles der lidt om, hvordan du skal bruge cd’en, og sørge for at starte langsomt op.

Jeg tror selv på, at lydtræning virker. Kioko blev lydtrænet hos opdrætteren dengang han var helt lillebitte og jeg er sikker på at det er en af grundene til at Kioko er fuldkommen ligeglad med fyrværkeri.

Heldigvis er der for nyligt blevet vedtaget ny lovgivning der siger, at der kun må affyres fyrværkeri mellem d. 27. december og 1. januar

Gode råd hvis din hund er bange nytårs aften:

  • Sørg for at motionér din hund grundigt i løbet af dagen – både fysisk og mentalt
  • Sørg for at holde hunden i line på gåturen – man kan ikke vide om der er nogle der fyrer af i løbet af dagen og forskrækker din hund
  • Straf og ynk aldrig over en hund der er bange. Afled i stedet opmærksomheden med træning og leg
  • Hvis hunden er bange og løber op i sengen eller lignende, så lad den ligge – denne ene aften på året har hunden bare brug for tryghed (så træner vi “ud af sengen d. 2. januar)!
  • Træk gardinerne for og spil eventuelt noget musik så lyd og lys fra fyrværkeri dæmpes
  • Lad ikke hunden være alene

Ovenstående var bare nogle af de råd jeg har til jer med en hund der er bange nytårs aften. Har I nogle andre råd at dele?